Автобуси, движещи се по линия номер 6 системно не спазват

...
Автобуси, движещи се по линия номер 6 системно не спазват
Коментари Харесай

Старата песен на нов глас! Пак проблеми с автобуси на „Хеброс бус”, не спазват разписанията

Автобуси, движещи се по линия номер 6 редовно не съблюдават разписанията и не стопират на всички спирки по маршрута си. За това алармира четец на TrafficNews .
Прочетете още
„ Тази заран на спирката против игрището в кв. „ Изгрев ” не мина нито един рейс сред 5:30 и 6:37 ч. Това неспазване на разписанията е голям проблем за работещите, защото се случва постоянно да закъсняваме за работа. Проблемът е, че това не е единична преживелица, а се е трансформирало в всекидневие. Да не приказваме, че през днешния ден водачът караше меко казано неприятно и даже нямаше кондуктор. За похлупак на всичко, даже не стопират на всички спирки по маршрута си. Дори обозначителните им знаци са сложени единствено от едната страна, а би трябвало да бъдат ситуирани начело, откъм гърба и откъм вратите. Информационните табели в крайните квартали не работят, а даже в случай че желаеме да създадем онлайн информация за разписанията е невероятно, тъй като липсва каквато действителност и акуратност. Докога ще я караме по този начин и за какво не се взимат никакви ограничения? ”, разяснява нашият четец.

Репортер на медията ни потърси за коментар шефът на общинското сдружение " Организация и надзор на придвижването " Георги Стоилов. Той съобщи, че ще бъдат направени инспекции и ще се наложат наказания на виновниците.

„ Наистина в последния месец не се съблюдават разписанията по тази линия. В контакт сме с компанията транспортьор, наказания ще бъдат наложени. Относно осведомителните табели в крайните квартали, в Прослав няма проблем с тях, само че в Изгрев тя бива чупена към този момент повторно, ще бъде сложена нова в къс период ”, съобщи той.

Припомняме, че при започване на октомври предходната година беше получено прессъобщение, че линия №6 ще бъде под непоколебим мониторинг до края на месеца поради редовно несъблюдение на курсовете от страна на „ Хеброс бус ”. Тогава зам.-кметът Тодор Чонов съобщи, че в случай че не се направи смяна в графика на линията, тя ще бъде предоставена на различен транспортьор. След този ултиматум Дошков ускори рейсовете по съответната линия, само че за сметка на други три линии, които обслужва.

Всички три контракта за публичен транспорт по 29-те линии са с консорциуми сред трите превозвача. Според изискванията при осъществявания на курсовете под 85% единствено на една линия, то целият контракт може да бъде негоден. Тогава неналичието на алтернатива за възлагането на транспорта на различен, избавиха превозвача.

С новите анекси в контракта обаче линии може да се вземат от един транспортьор и да се дадат на различен в обединяването. Условието е обаче всички да бъдат съгласни на това. С други думи, в случай че Дошков не дава линията  си, то няма по какъв начин тя да му бъде взета.

Какво ще се случи с линия номер 6 и ще бъдат ли отстранени проблемите с нея, следва да разберем.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР