Австрийският премиер Себастиан Курц посрещна британския си колега Тереза Мей

...
Австрийският премиер Себастиан Курц посрещна британския си колега Тереза Мей
Коментари Харесай

Апел за Европа в Залцбург

Австрийският министър председател Себастиан Курц посрещна английския си сътрудник Тереза Мей в Залцбург на годишния музикален фестивал. Форумът обичайно дава опция за изява освен на оперни артисти, само че и на политици. Така културната стратегия добавя работните диалози - изключително в този момент, когато страната е ротационен ръководител на Европейски Съюз. Двамата министър председатели разискват Брекзит, а в словото си за откриването президентът на Австрия означи, че " без Европейски Съюз всяка страна става играчка на огромните сили ".

В Залцбург това е традиция - австрийският политически хайлайф съчетава визитата на музикалния фестивал с политически срещи. Канцлерът разиска с министър председателите на Естония и Чехия бюджета на Европейския съюз, миграционния въпрос и тактиката за Западните Балкани.

В същото време външният министър Карин Кнайсл прегледа с македонския си сътрудник евро-атлантическата интеграция на Скопие като принос за стабилизацията на целия балкански район.

Преди културната кулминационна точка се случи политическата - Курц беседва с Мей за избягването на " корав Брекзит ". Тя изрази вяра за " взаимоизгодни връзки " по-късно.
 © Българска телеграфна агенция
На тържественото разкриване президентът на Австрия прикани за повече пристрастеност към Европа, само че без превзетост.
Александър Ван дер Белен, президент на Австрия: Представителите на остарелия камбанариен шовинизъм, чиято вероятност стига единствено до личната държавна граница, усещат срещуположен вятър. Нека се защитим от доброволното преобразяване на великана в голям брой дребни джуджета. Понеже обаче съм реалист, знам че неуспехът постоянно е вероятен.
В този час в Залцбург политиката към този момент е отстъпила пред културата. На сцената на музикалния фестивал се показва нова интерпретация на " Вълшебната флейта " на Моцарт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР