Австрийският министър по европейските и конституционните въпроси Каролина Едщадлер потвърди

...
Австрийският министър по европейските и конституционните въпроси Каролина Едщадлер потвърди
Коментари Харесай

Австрия обяви, че ще предаде Путин на Хага, ако стъпи на австрийска земя

Австрийският министър по европейските и конституционните въпроси Каролина Едщадлер удостовери в изявление пред немското издание Der Tagesspiegel, че съветският президент Владимир Путин ще бъде задържан, в случай че посети страната.

По думите на Едщадлер оповестяването и издаването на интернационална заповед за арест от Международния углавен съд значи, че в случай че Путин " стъпи на австрийска земя, би трябвало да бъде задържан “.

" Австрия ще извърши отговорностите си по интернационално и наказателно право ", добави тя.

По-рано австрийското външно министерство удостовери, че ще извърши отговорностите си като страна по Римския статут и ще арестува и екстрадира Путин на Международния углавен съд в Хага, в случай че той реши да посети страната.

На 17 март Камарата за авансово произвеждане на Международния углавен съд издаде заповеди за арест на съветския президент Владимир Путин и Мария Лвова-Белова, комисар на съветския президент по правата на детето.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен счита, че европейските страни, подписали Римския статут, би трябвало да изпълнят заповедта за арест на Путин и да го предадат на Международния углавен съд. В същото време Унгария, която е страна по съглашението, към този момент разгласи, че няма да направи това.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР