Австрия е одобрила 12-ия пакет от санкции на ЕС срещу

...
Австрия е одобрила 12-ия пакет от санкции на ЕС срещу
Коментари Харесай

Австрия оттегли ветото си срещу нов пакет санкции срещу Русия

Австрия е одобрила 12-ия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, откакто Украйна извади " Райфайзен банк " от черния лист, съобщи Ройтерс, като цитира информация, получена от европейски посланик и украинския държавен уеб страница.

Виена настояваше банката да бъде извадена от украинския лист с " интернационалните спонсори на войната ". Списъкът цели да засрами фирмите, които вършат бизнес в Русия и поддържат военните старания, да вземем за пример като заплащат налози. Той няма юридическа мощ, само че има алегорично значение, защото ускорява публичния напън върху Райфайзен да напусне Русия - нещо, което австрийската банка съобщи, че е подготвена да направи, само че което към момента не се е случило.

" Резервите на Австрия против глобите са анулирани ", съобщи европейски посланик, написа Българска телеграфна агенция.
" Статутът е краткотрайно прекратен за интервала на двустранните съвещания с присъединяване на представители на Европейската комисия ", се споделя на уеб страницата на украинското държавно управление по отношение на статута на Райфайзен.

Австрия искаше Райфайзен да бъде извадена от черния лист в подмяна на подписването на последния пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия. Райфайзен възнамеряваше да отдели съветския си бизнес, който обезпечава опция за разплащания на стотици компании в страната, откакто бе подложена на напън от интернационалните регулаторни органи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР