Австриецът Михаел Мат спази традицията и донесе медал на семейство

...
Австриецът Михаел Мат спази традицията и донесе медал на семейство
Коментари Харесай

Злато, сребро и сега бронз - семейство Мат спечели всичко

Австриецът Михаел Мат съблюдава традицията и донесе орден на семейство Мат на трета поредна Олимпиада. Той приключи трети в днешния слалом - дисциплинираност, която отдръпналият се от спорта негов максимален брат Марио завоюва на Игрите в Сочи 2014.

Средният от тримата братя Андреас Мат пък постави началото със среброто в дисциплината ски-крос в свободния жанр.

Андреас и Марио следиха от вкъщи си в Австрия представянето на 24-годишния Михаел, а след първия манш, в който той остана 12-и, очакванията за ново олимпийско отличие в фамилната сбирка бяха минимални, макар отпадането на огромния любимец Марсел Хиршер (Австрия).

" Марио ми звънна след първия манш. Това в никакъв случай не е добър знак, тъй като той постоянно ми се обажда, когато съм бил муден. Но този път това оказа помощ. Марио ми сподели: " Виж, не изглеждаше добре, придвижванията ти не бяха плавни ". Взех си поука от думите му, тъй като това не е методът, по който мога да карам. Промених нещата във втория манш ", разяснява той.

Мат позволи дребна неточност и при второто си втурване, само че не изглеждаше удовлетворен и незабавно напусна финалната зона, макар че беше с първо време.

" Не мислех, че ще бъде задоволително да стигна до подиума. Постепенно един след различен по-бързите от мен от първия манш минаваха и преди спускането на водача Хенрик (Кристоферсен) бях трети. Все още не имах вяра, само че тогава той пропусна врата. Чакането долу беше по-тежко от самото съревнование, прекосих през най-странните усеща, които съм изпитвал ", сподели още той.

Швейцарецът Рамон Ценхойзерн изпревари Мат, а по-късно и шведът Андре Мирер беше по-бърз, преди на старта да застане водачът Хенрик Кристоферсен.

" Не гледах Андре, само че откакто разбрах, че и той ме е изпреварил си взех раницата и си споделих: " това е ", тъй като Хенрик е доста бърз, а и се спуска извънредно устойчиво. Мислех, че фантазията ми за олимпийски орден е завършила. Тогава взех решение да го виждам. Може би това ми донесе шанс. Той атакуваше от началото, само че не съумя да вземе една от вратите, за мой шанс. Не поисквам на никого това, само че в този случай бях благополучен, тъй като това означаваше, че аз ще бъда на подиума ", сподели Михаел Мат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР