Австралийският олимпийски комитет (AOК) призова правителството на страната да компенсира

...
Австралийският олимпийски комитет (AOК) призова правителството на страната да компенсира
Коментари Харесай

В Австралия изреваха заради недостиг във финансирането на спорта

Австралийският олимпийски комитет (AOК) прикани държавното управление на страната да компенсира дефицита от 2 милиарда австралийски $ (1,33 милиарда долара) във финансирането на спорта през идващите 10 години или рискува неуспех на Олимпиадата през 2032 година в Бризбейн, заяви организация „ Ройтерс “.

По време на тирада в Канбера, основният изпълнителен шеф на АОК Мат Карол прикани държавното управление да даде на спорта лично министерство, вместо да остане „ забравения безпаричен братовчед “ в Министерството на здравеопазването.

„ Последователни спортни проекти в продължение на доста години не реализираха упоритостите си, тъй като бяха финансирани за неуспех “, сподели Карол.

„ Според прогнозите, основани на работата, която свършихме с нашите 44 члена, за австралийския спорт следва финансов срив. Различните спортове се борят един против различен за парче от тортата, която продължава да става все по-малка. Анализите ни демонстрират, че има дефицит от 2 милиарда при директното финансиране на спорта за десетте години, които ни разделят от Бризбейн 2032. Това не е по никакъв начин задоволително, с цел да се запазят актуалните равнища на показване в спорта, а още по-малко да се оползотворят оптимално опциите на Бризбейн 2032 “, разяснява още Мат Карол.

За Австралия следва и домакинство на Игрите на Британската общественост във Витория през 2026 година, основно събитие по пътя към постигането на предстоящите триумфа за страна-домакин на Олимпиада.

Австралия приключи на трето място след Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики в класирането по медали на Игрите в Мелбърн през 1956 година и на четвърта позиция след Съединени американски щати, Русия и Китай през 2000-а в Сидни.

Според Карол, сходно показване през 2032 е малко евентуално без огромно финансиране. „ Освен, в случай че тази обстановка не бъде поправена, Австралия ще сблъска с неуспех на Игрите на Британската общественост през 2026-а и на Олимпийските и Параолимпийските игри в Бризбейн през 2032-а, тъй като нашите тимове биха били подкопани от безучастие “, добави Карол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР