Австралийският министър-председател Малкълм Търнбул осигури днес последния подпис, необходим за

...
Австралийският министър-председател Малкълм Търнбул осигури днес последния подпис, необходим за
Коментари Харесай

Узакониха окончателно еднополовите бракове в Австралия

Австралийският министър-председател Малкълм Търнбул обезпечи през днешния ден последния автограф, нужен за влизане в действие на закон за еднополовите бракове, признат с голямо болшинство от Народното събрание часове преди този момент, съобщи Асошиейтед прес.


Търнбул отиде при генерал-губернатора Питър Косгроув, който подписа закона от името на президента кралица Елизабет Втора. По този метод гей браковете в Австралия стават законни от на следващия ден, когато еднополовите двойки, които подписват брак в чужбина, ще бъдат приети за бракосъчетани според австралийското законодателство. Двойките, които желаят да сключат брак, би трябвало да показват едномесечно уведомление, което прави еднополовите бракове законни на 9 януари, съобщи Търнбул.

Генералната прокуратура разгласява в интернет нов формуляр за двойки, които желаят да разгласят желанието си да сключат брак. В него те могат да избират сред три благоприятни условия - мъж, жена и " хикс ", като под " хикс " се схваща " неустановен, междуполов или неизяснен ". Предишният формуляр включваше понятията " младоженка " и " жених ", а в новия се прибавя опцията " сътрудник ".

Търнбул, който е някогашен бранител на равенството за подписване на брак, дефинира гласуването на закона в Народното събрание, като исторически миг. След гласуването общинският съвет на Сидни предложи безвъзмездни места за бракосъчетаване на еднополови двойки.
 © Българска телеграфна агенция  Депутат предложи брак на приятеля си по време на парламентарен спор в Австралия Депутат предложи брак на приятеля си по време на парламентарен спор в Австралия
Романтика и сълзи в пленарната зала - оказа се, че това е допустимо в Австралия. Депутатът Тим Уилсън направи предложение за брак на своя другар Раян,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР