Смъртоносен обяд с гъби, заподозрян, тъй като австралийската полиция разследва трима смъртни случая

...
Австралийската полиция разследва смъртта на трима възрастни хора, починали, след
Коментари Харесай

Австралийската полиция разследва смъртта на трима възрастни хора, починали, след като се предполага, че са консумирали гъби на обяд преди две седмици.

Мистериозната смърт на тримата завладя Австралия, като интересът само се увеличи, след като в сряда полицията претърси местен пункт за отпадъци за дехидратор, за който се смята, че е бил използван при приготвянето на смъртоносния обяд.

В неделя полицията каза, че е разпитала 48-годишна жена, която сервира обяда, преди да я освободи без обвинение.

Жената беше домакин на свекърите си Гейл и Дон Патерсън. И двамата на възраст 70 години, двойката почина в болница след обяда на 29 юли в Леонгата, малък провинциален град на около 135 км (84 мили) югоизточно от Мелбърн, съобщиха полицията и местните медии в четвъртък.

На обяда бяха и сестрата на Гейл Патерсън Хедър Уилкинсън, 66, която почина, и съпругът Иън Уилкинсън, 68, баптистки пастор, който остава в болница тази седмица в критично състояние.

Жената, която е приготвила храната, е била разделена от съпруга си, но на полицията е казано, че отношенията им са приятелски. Децата й също са били у дома по време на обяда, но не са яли същата храна, каза полицията.

„Това, което се случи, е опустошително и аз също скърбя“, каза жената пред австралийските медии в сълзливо интервю пред дома си.

Детективите претърсиха дома на жената в събота и взеха няколко предмета. Вестник Sydney Morning Herald съобщи, че полицията също така провежда криминалистични тестове на дехидратор за храна, който е открила на близкото депо, за да види дали има връзка със случая.

Детектив инспектор от полицията на Виктория Дийн Томас каза, че не е ясно какъв вид гъби са яли гостите, но симптомите им са в съответствие с тези от смъртоносна шапка, особено смъртоносна разновидност.

Разследването вероятно ще бъде продължително поради сложността на случая, каза Томас в понеделник.

„Предполагаме на този етап, че са били гъби, но това е сложно разследване, което според мен ще отнеме известно време“, каза той.

Семействата Патерсън и Уилкинсън казаха в изявление в местен вестник в неделя, че са благодарни „на по-широките ни общности за тяхното изливане на любов, подкрепа и молитви“.

„Тази подкрепа се отнася не само за онези, които трагично загубихме, но и за член на семейството ни, който продължава смело да се бори за живота си в болницата“, казаха семействата.

Смъртните случаи от консумация на гъби са относително редки в Австралия, която има няколко вида, включително гъбата „смъртоносна шапка“, които са достатъчно опасни, за да отровят и убият човек.

Трите смъртни случая доведоха до предупреждения от здравни експерти от цялата страна да не търсят диворастящи гъби и да купуват от реномирани продавачи.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР