Австралиецът Ник Кирьос победи Григор Димитров с 2:1 (3:6, 6:1,

...
Австралиецът Ник Кирьос победи Григор Димитров с 2:1 (3:6, 6:1,
Коментари Харесай

Бомбеният сервис на Ник Кирьос пречупи Григор Димитров в Бризбейн

Австралиецът Ник Кирьос победи Григор Димитров с 2:1 (3:6, 6:1, 6:4) на полуфиналите в тенис шампионата от сериите АТР 250 в Бризбън. Решаващи в мача бяха бомбените сервиси на Кирьос, против които Димитров нямаше отговор. Така българинът не съумя да отбрани купата си на същия шампионат от предходната година и загуби 160 точки за международната класация. Той въпреки всичко ще остане на третата позиция.

Първият пробив в мача бе за Димитров, който направи няколко отлични ретура в шестия гейм и поведе с 4:2 гейма. Той затвори сета след половин час игра с два уинъра от форхенд и ас за 6:3 гейма.

През втория сет Кирьос увеличи успеваемостта на своите удари и стигна до пробив за 3:1 с няколко изключителни ретура. Играта на българина се разклати и при идващото си подаване той губеше с 0-40. Кирьос се възползва от тази обстановка и осъществя втори пробив за 5:1. След това той затвърди елементарно преимуществото си и затвори сета с 6:1.

Третият сет стартира равностойно като двамата тенисисти вземаха относително елементарно своите подавания. Димитров поддържаше превъзходен темп до 3:2 гейма в своя изгода поради доста положителната си игра от форхенд. Кирьос изравни за 3:3, а по-късно проби своя противник, откакто българинът направи две неточности от форхенд по диагонала.

Силният сервис на Кирьос направи невероятно връщането на този пробив и той завърши решителния сет с 6:4.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР