Авокадото само по себе си е изключително полезно. Маслото, което

...
Авокадото само по себе си е изключително полезно. Маслото, което
Коментари Харесай

За какво е полезно маслото от авокадо?

Авокадото единствено по себе си е извънредно потребно. Маслото, което се извлича от него, е също толкоз здравословно и дейно при разнообразни положения.

Едно от най-благоприятните свойства на маслото от авокадо е това, че има способността да обезврежда токсините и свободните радикали в човешкото тяло.

Останалите изгоди на това потребно растително масло са не по-малко значими и нужни. Ето най-разпространените от тях.

1. Намалява кръвното налягане - маслото от авокадо съумява да балансира и възстановява кръвното налягането. Мононенаситените мазнини в маслото от авокадо въздействат върху стените на кръвоносните съдове и сърцето, отпускайки мускулатурата, правейки я по-еластична и здрава;

2. Подпомага храносмилането - маслото от авокадо е богато на каротеноиди, които оказват помощ за забързване на метаболизма. По този метод се обезпечава сила и изгаряне на непотребните мазнини.

 Масло от авокадо

3. Осигурява детоксикация - маслото от авокадо съдържа огромно количество хлорофил (поради което има кондензиран зелен цвят) и е богато на магнезий. Магнезият чисти металите, които се натрупват в черния ни дроб и бъбреците.

4. Почиства кожата - маслото от авокадо се оправя чудесно в битката с мазна - и кожа с акне. Хранителните субстанции, които се съдържат в него, оказват помощ и при бързото зарастване на рани и ожулвания, като се нанесе компрес върху засегнатото място.

5. Подобрява положението на венците - маслото от авокадо съдържа противовъзпалителни свойства, които оказват помощ при кървене на венците, неприятен мирис и предотвратява образуването на афти.

6. Забързва растежа на косата - маслото от авокадо е балсам при използването на козметичните процедури. То работи удобно, подхранва косата, форсира растежа и понижава косопада. Също по този начин задържа влагата в косъма и по този метод хидратира, набавяйки всички потребни субстанции, от които гривата ни се нуждае. В резултат на това тя се трансформира в сияйна, здрава и мека. Нужно е единствено по 2-3 пъти в седмицата да се прави маска на косата, като наложително по-късно се изплаква щедро.

Това са единствено част от потребните свойства на маслото от авокадо, само че като умозаключение можем да кажем, че авокадото и неговото масло са едно вълшебно естествено лекарство, което би трябвало да се научим да използваме.

Прочети също защо е потребно авокадото и по какъв начин да използваме листата от авокадо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР