Авиолиниите от Пловдив до Бурса и Истанбул може и да

...
Авиолиниите от Пловдив до Бурса и Истанбул може и да
Коментари Харесай

Авиолиниите от Пловдив до Бурса и Истанбул под въпрос

Авиолиниите от Пловдив до Бурса и Истанбул може и да не започват. Опасения за това изрече през днешния ден пред медии ръководителят на Съвета на шефовете на „ Летище Пловдив “ ЕАД Дойчин Ангелов. Причината е, че обновените от него и съвсем финализирани договаряния с турските му сътрудници има възможност да се анулират при нов управителен ръб. 

Както Марица писа, Ангелов не е позволен до присъединяване в следващия конкурс за ръководство на аеропорта, разгласен от Министерството на превоза, защото не отговарял на условията за учебен ценз. В същото време не е взет под внимание опитът му в авиационния бранш. Ангелов е бил дълготраен изпълнителен шеф на летището, а от месец май 2022 година оглавява директорския ръб. 

„ Ситуацията е дежавю. Преди няколко години още веднъж не бях позволен до присъединяване по същите аргументи. Нямам визия в този момент каква е повода да се поправят критериите за учебен ценз, като се отстраняват филантропични специалности и не се вземе под внимание опитът и постигнатите резултати, което е извънредно значимо, разяснява Ангелов. Той напомни, че поради дискриминационните условия е подал тъжба в Административен съд Пловдив. Поради тази причина има възможност състезанието да се стопира, както се случи предходната година. 

Ангелов още веднъж разяснява постигнатите положителни финансови резултати за последните 6 месеца, откогато ръководи сегашната тричленка. Пътникопотокът е повишен с над 270%, а комерсиалните обороти имат нарастване с над 1000%.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР