automedia.investor.bgФормула 1 и феновете на Ники Лауда ще изпратят днес

...
automedia.investor.bgФормула 1 и феновете на Ники Лауда ще изпратят днес
Коментари Харесай

Погребват Лауда в състезателен гащеризон

automedia.investor.bg

Формула 1 и почитателите на Ники Лауда ще изпратят през днешния ден 3-кратния международен първенец на поклонението в катедралата „ Свети Стефан ” във Виена. Легендарният водач ще бъде заровен със спортен гащеризон, копие на този, който той е носил през сезоните 1974-1977, когато се състезаваше за Ferrari и когато завоюва две от купите си със Скудерията.

Погребението на Ники ще е в гробището Нойщиф, по-късно през днешния ден в стеснен фамилен кръг, а там е заровена и майка му.

Лауда ще бъде заровен с държавни почести, а с него ще се сбогуват президентът на Австрия Александър ван дер Белен, канцлерът Себастиан Курц, международният първенец Люис Хамилтън, някогашният началник на Формула 1 Бърни Екълстън, някогашният водач Герхард Бергер и шефът на Mercedes във Формула 1 Тото Волф.

Поклонението в катедралата ще даде опция и на хиляди почитатели на Лауда да се сбогуват с него.

Съпругата на Ники – Биргит, удостовери, че ще постави спортната му каска от средата на 70-те години върху ковчега преди началото на поклонението.
Лауда умря на 70 години предишния понеделник в болница в Цюрих, където постъпи поради проблеми с бъбреците. От фамилията му потвърдиха, че великият водач е умрял в съня си.

Формула 1 се сбогува с Ники преди Гран при на Монако в неделя, а Люис Хамилтън посвети успеха си на Лауда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР