Australian Open, трети кръгЮго Умбер – Холгер Руне 4-6, 2-6,

...
Australian Open, трети кръгЮго Умбер – Холгер Руне 4-6, 2-6,
Коментари Харесай

Руне отстрани Умбер и продължава без загубен сет в Мелбърн


Australian Open, трети кръг

Юго Умбер – Холгер Руне 4-6, 2-6, 6-7(5)

Холгер Руне записа трета поредна чиста победа на Australian Open, триумфирайки над Юго Умбер. Датчанинът, който до този сезон нямаше триумф в главната скица в Мелбърн, бе усложнен в третия сет, когато изоставаше с 4-5 в тайбрека, само че съумя да резервира самообладание и да си извоюва място в идната фаза.

Там негов съперник ще бъде Андрей Рубльов, който по-рано през днешния ден отстрани Дан Еванс.

Умбер записа повече асове (9-5) и уинъри (28-26), само че броят на напредизвиканите му неточности също бе по-висок (35-28). Руне завоюва 82% от точките си на първи сервис (50/61) и осъществя четири от седемте си шанса за пробив (57%), до момента в който французинът оползотвори един от своите три брейкпойнта (33%).

Руне заигра с доста скорост и експанзия още през цялото време, като това му оказа помощ на два пъти да пробие сервиса на съперника си и да поведе с 5-2. Сетът изглеждаше решен, само че Умбер бе на друго мнение. Французинът пласира няколко отлични бекхенда от главната линия и върна интригата с два следващи гейма на нула. Руне обаче не разреши на съперника си да запише втори следващ брейк и прекъсна серията му, спечелвайки подаването си за 6-4.

Вторият сет стартира по превъзходен метод за Руне, който относително елементарно натрупа удобен задатък от 4-0. Сервисът на датчанина затрудняваше съществено Умбер, като в това време международният №10 продължаваше да се движи доста по-добре и да нападна непрекъснато по цялата широчина на корта. Скандинавецът пропусна два от трите следващи сетбола, до които доближи, само че все пак резервира хладнокръвие и се наложи с 6-2.

Третият сет бе най-равностойния в мача, защото Умбер подвигна доста равнището и сподели доста по-атрактивен тенис. Двойна неточност на Руне даде на французина брейкпойнт при 1-0, само че той не съумя да се възползва от шанса си. До края на сета никой от двамата не стигна до нова опция за пробив и това наложи изиграването на тайбрек.

В него видяхме най-атрактивния миг в дуела, като при 2-2 топката се отклони в мрежата след бекхенд на Руне и бе на път да заблуди Умбер, само че французинът сподели изумителни рефлекси и съумя да я върне по неспасяем метод в полето на съперника си. Световният №106 съумя да задържи водачеството до 5-4, само че по-късно Руне реагира по най-хубавия вероятен метод.

Датчанинът изравни след чудесна композиция „ сервис-форхенд “, а след това стигна до мачбол след дълго разиграване, приключило с топка в навън на Умбер. При последвалата точка французинът изпрати форхенд в мрежата, като по този метод Руне победи с 6-4, 6-2, 7-6(5) по-късно повече от два часа игра на John Cain Arena.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР