Australian Open, трети кръгМедисън Кийс – Виктория Азаренка 6-1, 2-6,

...
Australian Open, трети кръгМедисън Кийс – Виктория Азаренка 6-1, 2-6,
Коментари Харесай

Азаренка е на десетия си 1/8-финал на Australian Open след обрат срещу Кийс


Australian Open, трети кръг

Медисън Кийс – Виктория Азаренка 6-1, 2-6, 1-6

Виктория Азаренка откри място на осминафиналите на Australian Open след впечатляващ поврат против международната №13 Медисън Кийс. Двукратната шампионка в шампионата бе изправена пред проваляне след много слабия за нея първи сет, само че след това съумя да промени развоя на мача и прекъсна серията от седем следващи победи на американката. Бившата №1 ще играе на 10-и осминафинал на Australian Open и общо 28-ми на Големия шлем.

В идната фаза Азаренка ще се изправи против Лин Жу или Мария Сакари.

Кийс пласира съвсем три пъти повече уинъри (27-10), само че за сметка на това Азаренка позволи по-малко двойни (4-5) и непредизвикани неточности (18-39). Белорускинята завоюва 68% от точките си на първи сервис 23/34) и осъществя шест от 12-те си шанса за пробив (50%), до момента в който нейната съперничка оползотвори четири от седемте си брейкпойнта (57%).

Началото бе чудесно за американката, която осъществя ранен пробив за 2-0. Азаренка върна брейка, само че това бе последният положителен миг за нея в сета. Кийс контролираше разиграванията благодарение на чудесния си форхенд от главната линия и даде единствено още пет точки до края на първата част, надделявайки изрично с 6-1.

След почивката обаче Азаренка се върна като преобразена на корта. Двукратната шампионка от Големия шлем бе доста по-стабилна на ретур, като в това време стартира да се движи доста по-добре и да демонстрира по-голяма вариативност в играта си. Това ѝ оказа помощ да пробие и да поведе с 3-1, само че Кийс върна интригата като осъществя брейк в петия гейм. Световната №24 обаче не разреши водачеството ѝ да бъде застрашено и изравни сетовете след 6-2.

Подкрепяна много енергично от публиката на Rod Laver Arena, Азаренка стартира вихрено заключителния сет и на процедура реши мача, като записа два следващи пробива и натрупа удобен задатък от 5-0. Кийс опита да се опълчи, само че преднината на белорускинята към този момент бе прекомерно сериозна и тя победи с 1-6, 6-2, 6-1 по-късно повече от час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР