Australian Open, финалКокинакис/Кирьос – Ебдън/Пърсел 7-5, 6-4Ник Кирьос и Танаси

...
Australian Open, финалКокинакис/Кирьос – Ебдън/Пърсел 7-5, 6-4Ник Кирьос и Танаси
Коментари Харесай

Кирьос и Кокинакис – шампиони на Australian Open


Australian Open, край
Кокинакис/Кирьос – Ебдън/Пърсел 7-5, 6-4


Ник Кирьос и Танаси Кокинакис към този момент са първенци в Големия шлем. В напълно австралийския край на двойки на Australian Open звездният дует надви със 7-5, 6-4 над сънародниците си Матю Ебдън и Макс Пърсел.

Още един път в границите на шампионата Кирьос и Кокинакис демонстрираха, че умеят да съчетават шоуто и атрактивните осъществявания с ефикасни дейности на корта, записвайки шеста победа. В рамките на тези шест дуела те изгубиха единствено два сета като отстраниха поставените под №1, №3, №6 и №15.

Така и двамата записват най-големия триумф в своите кариери, в които досега акцентът постоянно е бил върху изявите им на сингъл. Те се трансформират и в първата напълно австралийска двойка, която печели Australian Open след Тод Уудбридж и Марк Уудфорд през 1997-а. Те са и първата двойка от братя Брайън насам, която печели купа при мъжете след триумф дружно при юношите. Кирьос и Кокинакис бяха първенци при подрастващите на Уимбълдън 2013.

Ебдън и Пърсел също впечатлиха по пътя си към финала като отстраниха поставените под №2 и №4. Във финала обаче класата на Кокинакис и Кирьос се оказа прекомерно висока. В рамките на целия дуел изгубилите по този начин и не доближиха до точка за пробив. Шампионите преобладаваха сервис геймовете си като в това време успяваха да осъществят по този начин значимите пробиви и в двата сета.

В първата част последователно положителните другари още от юношеските години започнаха да упражняват от ден на ден напън с ретурите си, с цел да се стигне до основния 11-и гейм при 5-5, когато при четвъртия си брейкбол стигнаха до пробива. Веднага по-късно Кокинакис завоюва на 0 подаването си.

Във втората част и двете двойки печелеха елементарно до 3-3, когато на сервис на Ебдън се стигна до пробив на 0. Мачът можеше да приключи с още един пробив, само че Ебдън и Пърсел отразиха мачбол на своя начален удар. Така Кирьос застана на сервис при 5-4. Последва скоростен гейм на 0 като краят на мача сложи Кокинакис с отлично воле сред двамата противници.

„ Каква седмица. Поздравявам Макс и Мат, чудесна двойка. Беше доста сложен мач. Ник, обичам те, братко “, сподели Кокинакис по време на церемонията. „ Не чакахме това. С помощта на публиката успяхме. Благодаря на моя екип, бяха сложни години за мен персонално. Дори преди Australian Open бях благополучен, това към този момент надмина всевъзможни упования. “

„ Тази седмица е сбъдната фантазия. Честно казано не знам какво се случва “, добави Ник Кирьос. „ Благодаря на всички. Бяха сложни две години. Благодаря на приятелката ми и на останалите хора в моя екип. Знам единствено едно – това огромно момче (Кокинакис) ще излиза довечера. Момичета, хайде. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР