Australian Open, четвърти кръгРоберто Баутиста Агут – Анди Мъри 6-1

...
Australian Open, четвърти кръгРоберто Баутиста Агут – Анди Мъри 6-1
Коментари Харесай

След 14 часа на корта Мъри напусна Australian Open при бурни аплодисменти


Australian Open, четвърти кръг
Роберто Баутиста Агут – Анди Мъри 6-1 6-7(7) 6-3 6-4


Анди Мъри може и да си потегля от Australian Open още в четвърти кръг, само че направи незабравим шампионат, като представянето му ще бъде измежду главните коментирани тематики след края на конкуренцията.

Шотландецът отстъпи на Роберто Баутиста Агут с 1-6 7-6(7) 3-6 4-6 като до последната точка към този момент бе натрупал 14 игрови часа в границите на четирите си дуела през седмицата.

Публиката в Мелбърн изпрати петкратния финалист изправена на крайници и при бурни овации.

Въпреки очевидната отмалялост и обстоятелството, че в първите точки на дуела едвам се движеше, някогашният №1 съумя да избегне планувания след неприятното начало погром и да се бори до самия завършек на мача.

Анди водеше с пробив в четвъртата част, само че при 4-4 позволи поврат и испанецът получи правото да сервира за успеха. Мъри не се съобщи и поведе с 0-30, само че по-късно рисковите му форхенди не намираха задачата и присъединяване му в шампионата завърши.

За Баутиста Агут това е шеста победа в последните седем мача след финала в Аделаида, като идващото му затруднение в Мелбърн ще бъде Томи Пол.

Той остана любимец в тази осмина на схемата, откакто провали към този момент позволиха втория подложен Каспър Рууд, осмия Тейлър Фриц, дванадесетия Александър Зверев и тринадесетия Матео Беретини.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР