АТР 250 турнирът в Майорка през настоящата седмица ще остане

...
АТР 250 турнирът в Майорка през настоящата седмица ще остане
Коментари Харесай

Нов финалист в Тура: Световният №77 спаси 5 мачбола и ще спори с Манарино за трофея в Майорка

АТР 250 шампионатът в Майорка през актуалната седмица ще остане значително в спомените на феновете на тениса като последната конкуренция в кариерата на към този момент пенсионирания Фелисиано Лопес. Състезанието обаче ни предложи и значително изненадващи резултати, измежду които бе отпадането на защитаващия първенец Стефанос Циципас още на старта в испанския град, с цел да може изцяло типично за седмицата преди Голям шлем да станем очевидци на привидно непредвидени герои в мача за трофея, точно каквито са ветеранът Адриен Манарино и сензацията Кристофър Юбенкс.

Сблъсъкът сред неотдавна дебютиралия в топ 100 Юбенкс и завръщаващия се към най-хубавите си дни на корта Лойд Харис трябваше да дефинира първият финалист в Майорка, като имахме опцията да се насладим на сериозна драма в решителния сет, когато американецът избави цели пет мачбола, с цел да сътвори цялостен поврат, фиксирайки крайното 4:6 6:3 7:6(9). По този метод международният номер 77 продължава да доближава нови измерения в своята кариера през тазгодишната тенис акция и на следващия ден му следва да излезе на корта за дебютния си край на равнище АТР.

Самата среща започва извънредно неубедително за Юбенкс, който инкасира пробив на нула още в откриващото си подаване за мача, като оттова насетне южноафриканецът се концентрира върху личния си сервис и без да допусне каквото и да било пробойни в играта си, се приближи на един сет разстояние от успеха. С настъпването на втората част проблемите за американеца бяха напът да се влошат още повече, откакто той даде два брейкбола на съперника си, но точно изправен до стената, международният номер 77 се активизира и заигра намерено атакуващо, при което не просто удържа началния си удар, а даже отмъкна гейма на тогавашния представител на топ 30 и повече не погледна обратно, възстановявайки общия резултат в срещата.

Решителният сет пък ни предложи съществени възходи в представянето на всекиго от двамата непоставени тенисисти, като повратният миг настъпи в десетия гейм, когато американецът сервираше за оставането си в дуела при 4:5 и изостана с 0:40, което означаваше три мачбола пред Харис, но международният номер 77 не трепна напрегнат и оцеля, с цел да станем очевидци след това на тайбрек. В него представителят на " черния континент " продължи да поддържа равнището си високо и си обезпечи още два шанса да постави точка на разногласието в съревнованието, само че Юбенкс вложи сърцето и душата си в тези минути, с което притегли и публиката на своя страна, като обърна цялостния процес на събитията и изкова несъмнено най-сладката успеха в кариерата си.

What. A. Match
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР