Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics и Thales лансират

...
Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics и Thales лансират
Коментари Харесай

Software République лансира свой startup инкубатор, за да ускори устойчивата, безопасна и интелигентна мобилност

Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics и Thales стартират startup развъдник в границите на Software République.
Инкубаторът дава на започващи компании запаси от страна на шестте членове, както и специфична стратегия за поддръжка.
Първата група започващи компании включва Wattpark, Geoflex и Vianova, като спечелили в първото издание на Mobility 4.0 Challenge, както и Angoka и Parcoor.
На 8 март Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics и Thales стартират startup инкубатора Software République, отворена иновационна екосистема за устойчива, безвредна и умна подвижност. Представянето, което се състоя във Village by CA в Париж, събра представители на членовете-основатели на Software République, както и първата група започващи компании на инкубатора.

Този развъдник има двойна цел: да форсира плановете на определените започващи компании и да усъвършенства отворените нововъведения на шестте членове към три тематики: сила, нови услуги за подвижност и свързани коли. Инкубирани за интервал от 6 до 18 месеца, започващите компании ще би трябвало да изградят план с най-малко двама членове на Software République. В подмяна, членовете на Software République ще дават на започващите компании своите запаси, както и специфична стратегия за поддръжка.

Към спечелилите в първото издание на Mobility 4.0 Challenge - Wattpark, Geoflex и Vianova, се причисляват други две започващи компании, Angoka и Parcoor, определени от селекционната комисия на инкубатора.

Специализираната стратегия е разграничена на пет области:

Достъп до 15 000 специалисти: шестте членове на Software République дават техническа експертиза, профилирани запаси, благоприятни условия за проби и актив от данни, според от плана и потребностите
Независими юридически съвещания: поддръжка от партньорска адвокатска адвокатска фирма по правни и фискални въпроси;
Менторство при поискване: насоки за пазарни и конкурентни разбори, финанси, бизнес проекти, човешки запаси, представяния и презентации, UX/UI, въз основа на потребностите и в партньорство с Village by CA;
Хостинг по желание: членовете дават на започващите компании хостинг въз основата на механически уеб сайтове или целеви пазари на 10 местоположения (в осем държави);
Привилегирован достъп до екосистемата на Software République.

Стартиращите компании и плановете са:

ANGOKA
Angoka пази връзките за интелигентни градове и подвижност. Хардуерните решения на компанията пазят сериозната информационна целокупност сред машина и машина (M2M) и произхода на данните, създавайки надеждни връзки, без значение от мрежата.

GEOFLEX
Geoflex е оператор на услуги, подобряващ GPS/GNSS приложенията, с цел да реализира несъмнено и тъкмо позициониране до четири сантиметра, на сушата, в морето и във въздуха. Geoflex дава универсална хипергеолокация за влакове, коли, кораби, дронове и смарт телефони, както и за куриерски доставки в интелигентни градове.

PARCOOR
Parcoor създава новаторски вградени решения за разкриване на закани, които се внедряват непосредствено в устройства. Решенията се основават на нов метод, комбиниращ съществени данни на системата, следени в действително време и авангардни, леки, бързи и обясними логаритми за машинно образование. Това подсигурява вградена киберсигурност и самостоятелно разкриване в действително време на евентуални закани.

VIANOVA
Vianova създава логаритъм за пътна сигурност, който ще бъде от изгода както за градовете, по този начин и за водачите, с цел да разпознават и да бъдат осведомени в действително време за рискови произшествия по пътищата или високи опасности от произшествия в избрани региони.

WATTPARK
Wattpark е „ Airbnb© за зарядни станции “. Компанията разрешава на притежателите на зарядни станции да ги споделят и дават чартърен. Wattpark оказва помощ на водачите да намерят станция за зареждане, да се свържат с нея и елементарно да заплатят за зареждане, като по този метод улеснява преживяването от шофирането на електрически или plug-in хибриден автомобил.

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР