Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През

...
Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През
Коментари Харесай

С какво време ще започне новата седмица

Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месеца. През деня ще се задържи съвсем без смяна, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Днес преди обяд на доста места в низините ще има ниска облачност или мъгла, които последователно ще се разсеят и намалеят и след обяд над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Значителна ще се задържи облачността над крайните северозападни региони, където са вероятни ръмежи. Ще духа слаб източен, в Източна България до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 14° и 19°, в София към 16°.

По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, а след обяд ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 16°-18°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще доминира слънчево време . Значителна облачност ще има преди обяд, основно над масивите от Източна България. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по най-високите елементи на Рила и Пирин до сдържан от юг.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към 6°.

През идващите дни повече слънчеви часове ще има в планините и планинските региони, а в равнинната част от страната на доста места преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще отслабне, в сряда ще е с южна компонента; ще бъде слаб, краткотрайно и ще стихва. Температурите ще бъдат близки до нормалните, във вторник минималните ще са сред 5° и 10°, а оптималните - сред 14° и 19°, в сряда минималните ще са малко по-ниски, дневните напълно едва ще се покачат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР