Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още

...
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици ще властват в днешния ден

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и още ще се намали.

Днес въздушната маса ще е неустойчива, ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има превалявания и гръмотевична активност, в югозападната половина от страната обилни по количество; има условия и за градушки. Почти без превалявания ще остане по поречието на Дунав и по Черноморието. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, от изток-североизток, в източните региони ще е до сдържан, от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, в София към 23°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии и градушки. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са обилни. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, основно по южното крайбрежие с краткотрайни превалявания. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са: 21°-23°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 2 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 12 мин. Луната в София залязва в 2 ч. и 46 мин. и изгрява в 15 ч. и 09 мин. Фаза на луната: два дни след първа четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР