Атлетико (Мадрид) постигна победа с 2:0 при гостуването си на

...
Атлетико (Мадрид) постигна победа с 2:0 при гостуването си на
Коментари Харесай

Пропуски, греди и Атлетико продължава напред

Атлетико (Мадрид) реализира победа с 2:0 при гостуването си на Република България Залцбург и се класира за осминафиналите на Шампионската лига. Ермосо откри резултата в 39-ата минута, а малко преди края Караско означи второ попадение. Домакините на два пъти нацелиха гредите и пропуснаха поредност от положителни положения.

Отборът на Диего Симеоне имаше потребност от тъждество, с цел да продължи напред в шампионата, и си свърши работата, макар че би трябвало да благодари на шанса, неумението на нападателите на противника и Ян Облак.

FT
Salzburg 0-2 Atletico Madrid
(Hermoso, Carasco)

Atletico Madrid lolos 16 Besar
— Siaran Bola Live (@SiaranBolaLive)
Още във втората минута Бериша удари греда. Австрийците започнаха нападателно и сътвориха много положения, само че не съумяха да осъществят нито едно от тях. Облак също се отличи с прелестни намеси. Той отрази удар на Собослай, а Който стреля право в него от доста добра позиция. Мвепу пък стреля над вратата.

Република България Залцбург владееше топката и постоянно стигаше до удари към вратата на противника. Домакините бяха тимът, който евентуално е основал най-вече положения против Атлетико от началото на сезона, само че това не се отрази на резултата. Първата обстановка за гостите бе удар на Йоренте в 24-ата минута.

След пропуските си домакините бяха осъдени в 39-ата минута, когато се възползва от центриране от фаул на Караско и отклони топката към мрежата. " Дюшекчиите " се отдръпнаха с гол задатък на почивката, а второто полувреме продължи с доминация на австрийците.

ó

|
— Atlético de Madrid (@Atleti)
Собослай пропусна превъзходен късмет в 49-ата минута. На два пъти съдията чака разглеждане с ВАР за обстановки за дузпа за домакините, само че такава не бе отсъдена. Защитата на гостите с огромни старания удържаше да не получи гол, а в предни позиции Луис Суарес и Жоао Феликс бяха изолирани.

В 77-ата минута Република България Залцбург удари втора греда, като този път Мвепу разстресе стълба със мощен удар. Феликс отговори с доста прекрасен удар, избавен от Станкович. Успокоението за испанците пристигна в 86-ата минута, когато Караско означи втори гол. Той се разписа след чудесно центриране на Кореа. Това към този момент пречупи домакините и Атлетико си обезпечи класира за идната фаза.

СТАТИСТИКА Шампионска Лига 6 кръг, сряда 9 декември  Република България Залцбург 0:290 минута  Атлетико Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР