Атлетико Мадрид постигна историческа първа победа като гост на Жирона.

...
Атлетико Мадрид постигна историческа първа победа като гост на Жирона.
Коментари Харесай

Атлетико взе историческа победа в Жирона

Атлетико Мадрид реализира историческа първа победа като посетител на Жирона. Дюшекчиите победиха каталунския отбор с 1:0 в последния дуел от 25-ия кръг на Ла Лига.

Герой за отбора на Диего Симеоне беше резервата Алваро Мората, вкарал единственото попадение. Той се разписа в добавеното време. С триумфа Атлетико резервира третото си място в класирането с 48 точки. Дюшекчиите са с три точки пред четвъртия Реал Сосиедад и изостават на осем от втория.

Първото полувреме в Жирона мина под диктовката на столичани. Вратарят на домакините Пауло Ганига избави куп положения и удари на Антоан Гризман, Мемфис Депай, Яник Ферейра Караско и Марио Ермосо. През втората част Ганига извади още удари – на Маркос Йоренте и Анхел Кореа.

Жирона пък имаше шансове да стигне до гол посредством Виктор Циганков, Давид Лопес и Родриго Рикелме. Ян Облак избави ударите им.

В 92-ата минута Гризман центрира на първа греда, където Корея продължи към Алваро Мората и той осъществя за 1:0. Попадението беше прегледано с ВАР поради съмения за засада, само че такава нямаше.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР