Атлетик Билбао се наложи над Валенсия с 3:1 в четвъртфинален

...
Атлетик Билбао се наложи над Валенсия с 3:1 в четвъртфинален
Коментари Харесай

Атлетик Билбао срази Валенсия и е на 1/2-финал за Купата на Краля

Атлетик Билбао се наложи над Валенсия с 3:1 в четвъртфинален мач за Купата на Краля. Така баските се причисляват към Барселона и Осасуна, които към този момент си осигуриха билет за полуфиналите на шампионата. Икер Муниаин откри резултата на „ Местая “ в 35-ата минута, само че осем по-късно Оскар де Маркос си означи автогол. Нико Уилямс обаче възвърне задатъка на Атлетик преди края на първото полувреме. Реализирана дузпа от Микел Весга през второто полувреме постави точката на разногласието.

Двубоят стартира с напън на домакините. Така още в 3-ата минута Самуел Лино може да изведе Валенсия напред в резултата, откакто приключи центриране от директен свободен удар в наказателното поле, само че не съумя да откри вратата, защитавана от Хулен Агиресабала. 

Иняки Уилямс откри Икер Муниаин в наказателното поле на „ прилепите “ в 35-ата минута, а нападателят опъна мрежата на вратата, защитавана от Гиорги Мамардашвили, с цел да изведе Атлетик Билбао напред в резултата.

След центриране в наказателното поле на гостите, Оскар де Маркос се опита да почисти топката, само че вместо това си означи автогол, с което резултатът бе подравнен.

Иняки Улимяс комбинира със своя брат – Нико, който овладя топката и я прати в горния ляв ъгъл на вратата на Валенсия, с цел да изведе още веднъж баските напред.

Нападателят на Атлетик Билбао Иняки Уилямс бе повален в наказателното поле на Валенсия, само че основният рефер уточни, че играта би трябвало да продължи. Когато дейностите стопираха, обстановката бе преразгледана с VAR, а гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Микел Весга завоюва борбата на нерви с Гиорги Мамардашвили и реализира
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР