Атина. След шестчасови преговори с умората на лицата посредникът от

...
Атина. След шестчасови преговори с умората на лицата посредникът от
Коментари Харесай

„24 Вести“ : Шестчасови преговори за името в Сунио – „сериозна среща, понякога напрегната“

Атина. След шестчасови договаряния с умората на лицата медиаторът от Организация на обединените нации Матю Нимиц дружно с външните министри на Македония и Гърция Никола Димитров и Никос Кодзиас излязоха и оповестиха, че са провели дълги и интензивни договаряния, предава македонската медия „ 24 Вести “.
Нимиц съобщи, че в този момент договарящите би трябвало да уведомят министър-председателите си Зоран Заев и Алексис Ципрас за контрактуваното преди срещата им на 17 май в София.
" Имахме доста сериозна среща, на която се опитахме да разгадаем казуса с името. Мога да окачествявам срещата като доста сериозна, работихме интензивно, доста пъти с напрежение. Извършихме позитивна работа. Двамата министри ще осведомят министър-председателите за подготовката за срещата си в София идната седмица на 17 май. По принцип това е посланието, което имам “, съобщи Нимиц.
От министерствата на външните работи на Македония и Гърция също не оповестяват детайлности за днешните договаряния, само че съгласно източници от гръцкото държавно управление през днешния ден е имало прочут прогрес в договарянията.
Дали договарянията в Сунио най-сетне ще създадат смяната в името на Македония? От казаното от медиатора Нимиц и от наличната информация може да се заключи, че има някакво съглашение или че договарянията ще продължат. Разбира се, цялата картина ще стане по-ясна след срещата на министър председателите Заев и Ципрас в София.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР