Атина. Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис ЕС възнамерява

...
Атина. Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис ЕС възнамерява
Коментари Харесай

The Daily Express: Според Янис Варуфакис ЕС е „опрял пистолет в главата на Великобритания“

Атина. Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис Европейски Съюз има намерение посредством договарянията за Брекзит да накаже Англия за решенията ѝ. Той съобщи, че договарящите в Брюксел са „ опрели револвер в главата на Англия “, написа The Daily Express.
Варуфакис прикани английския министър-председател Тереза Мей неотложно да приключи договарянията за Брекзит. Той съобщи, че тя би трябвало да желае съглашение като това сред Европейски Съюз и Норвегия, който да остави Англия под разпоредбите на Европейски Съюз.
„ Съветът ми към Мей е елементарен – да приключи подправените договаряния и да приложи норвежко решение най-малко за няколко години “, счита някогашният финансов министър. „ Това ще даде сигурност на жителите и на бизнеса и ще даде опция на немския канцлер Ангела Меркел да си отдъхне “, добави той.
„ Накрая това ще даде на английския парламент опцията да разиска, без револвер, допрян в главата, без напън, какво съглашение желае с Европейски Съюз в бъдеще “, счита Варуфакис.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР