Атанас Пеканов отказа да коментира дали ще остане в следващ

...
Атанас Пеканов отказа да коментира дали ще остане в следващ
Коментари Харесай

Пеканов за следващия кабинет: В следващите дни ще разберете всичко

Атанас Пеканов отхвърли да разяснява дали ще остане в идващ екип на служебно държавно управление. " Нека да забележим и да не спекулираме, в идващите дни ще разберете всичко ", каза пред публицисти вицепремиерът Атанас Пеканов след конференция в НДК

" Докато импортираните от държавното управление 14 законопроекта не бъдат признати, няма да има второ заплащане по НПВУ ", уточни той.

България продължава да извършва НПВУ със своите вложения и промени в тези области, които не са наранени от решението на Народното събрание във връзка с декарбонизацията. В същото време от нас се чакат и промените. Част от тях са в Народното събрание от месеци. Надявам се в последните дни на този парламент да бъдат гледани законите за промените по повод върховенството на закона и за механизма за отчетност на основния прокурор. Това от години се споделя на България, а ние не го вършим. Темата беше придвижена от министъра на правораздаването Крум Зарков в Народното събрание. Тези закони би трябвало да ги приемем, за какво те ще ни оказват помощ и за приемането ни в Шенген, сподели Пеканов.

" По НПВУ ще получаваме пари, когато реализираме резултати. Служебният кабинет внесе в Народно събрание 14 законопроекта, от тях са признати три за три месеца. Докато законите не бъдат признати, ние не можем да желаяме второто заплащане по НПВУ ", сподели Пеканов. " Надявам се това или идващото Народно заседание да одобри законите рано или късно ", сподели Пеканов. " Когато свършим всички 66 ограничения, в това число тези 14 законови промени, ще можем да желаяме идващото заплащане по НПВУ ", добави той.

" По отношение на решението на Народното събрание за декарабонизацията , Министерството на енергетиката ще изпрати на Европейска комисия обосновано искане по какъв начин да заложим реалистични цели в Плана ", сподели вицепремиерът.  

" Ние работим и по третото заплащане по НПВУ – такава мярка да вземем за пример е законопроектът за механизма за отчетност на основния прокурор . Той към този момент е в Народно събрание и в случай че има един закон, който да одобри Народното събрание, би трябвало да е този ", съобщи Пеканов.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР