Атакуващият полузащитник на Локомотив (Пловдив) Джовани Бариани е роден на

...
Атакуващият полузащитник на Локомотив (Пловдив) Джовани Бариани е роден на
Коментари Харесай

Джовани Бариани: Обещах да вкарам на Левски

Атакуващият полузащитник на Локомотив (Пловдив) Джовани Бариани е роден на 19 септември 1997 година. Продукт е на академията на гранда Коринтианс, а в родината си е играл още за Парана, Гояс, Гуарани, Наутико и Санто Андре. На 19 януари 2017 година дебютира в формален мач за националния тим на Бразилия до 20 години при триумфа с 1:0 над Еквадор. Той подписа с Локо Пд на 3 август предходната година, а след няколкомесечна акомодация през пролетния полусезон се трансформира във водеща фигура и голмайстор на черно-белите. Джовани се съгласи да приказва пред " Тема Спорт " преди семейството на Левски, като показа какво чака от срещата и описа за първите си усещанията от България, Пловдив и Локомотив.

Джовани, като че ли началото в Локо Пд бе мъчно, само че последователно откри себе си, трансформира се във водеща фигура и голмайстор на тима...

- Да, по този начин е и се усещам ужасно в Локомотив. В началото в действителност имах сложен старт. Пристигнах без подготовка, не бях доста добре кондиционно, намирах се на ново и непознато място... Но носех упоритостта в мен. Желанието бе да намеря себе си и да се потвърдя. Трудих се доста и бързо се приспособих към страната и стила на игра на нашия тим. Сега съм благополучен и имам намерение да оказа помощ на тима още повече, като върша страхотни мачове.
 Левски ще се опита да продължи безгрешната си серия и против Локомотив (Пловдив)
Левски ще се опита да продължи безгрешната си серия и против Локомотив (Пловдив)

Срещата на стадион " Локомотив " стартира в 17:45 часа

Научи ли някакви думи на български и до каква степен ти пречи езиковата преграда?

- Научих няколко думи на български, свързани с футбола. Езикът е малко сложен, само че на терена към този момент разбирам всичко, което споделят съотборниците ми. Вече знам " добър ден ", " благодаря " и... " Пловдив е черно-бял ".

Играеш на крилото, само че и зад нападателя. Къде се чувстваш най-добре?

- Чувствам се удобно и на двете позиции. За мен няма проблем да играя крило или халф, където треньорът реши, аз го върша. Важно е да съм на терена и да оказа помощ на тима.

Ти си артикул на школата на Коринтианс, имаш мачове за националния тим на Бразилия до 20 години. Играл ли си с някоя от огромните звезди сега и какви са упоритостите ти?

- Да, играх със страхотни играчи, които в този момент са в Топ 5 на лигите в света. Връстници сме и в националния тим бяхме с Бремер от Ювентус, Ричарлисон и Пакета. Моята съществена цел, както към този момент споделих, е да мога да оказа помощ на тима си в задачите, които имаме за сезона, а това е мощна игра и победа във всеки мач. Имам, несъмнено, и персонални фантазии, само че първо мисля за Локомотив.

Как се стигна до прехвърлянето ти в Локо Пд? Бързо ли се съгласи да заминеш толкоз надалеч от Бразилия?

- Имах някои благоприятни условия в Бразилия, само че избрах да се изправя пред това предизвикателство надалеч от Бразилия. Локомотив е първият ми тим в Европа и за мен това беше ужасно предизвикателство и в действителност му се любувам. Вече знам, че взех вярното решение. Попаднах в превъзходен колектив и работя с доста добър треньор. Той и неговите способи на работа доста ми помогнаха да се впиша бързо в тима и да покажа какво мога. Смятам, че към момента не съм достигнал максимума си и занапред ще демонстрирам още по-добри игри. Преминаването ми в Локомотив бе крачка напред за мен и знам, че това ще бъде доста значима стъпка в моята кариера.

Какво е първото нещо, което ти направи усещане в България?

- Уважението и учтивостта на хората ме впечатли доста, а когато за първи път усетих поддръжката на нашата аудитория, в действителност се почувствах прелестно. Те са страхотни. Всичко в Пловдив и Локомотив ме кара да се усещам благополучен, а знаете, че това е доста значимо за нас, бразилците. Тук играя със сърцето си и се любувам на играта.

Как ти се коства българският футбол?

- Мисля, че футболът е доста оспорван, има огромна конкуренция. Харесва ми, че Александър Томаш изисква от нас да владеем и да играем с топката, да нападаме, да преобладаваме. Този футбол ме въодушевява. Отделно мога да кажа, че за мен е наслаждение да играя с толкоз положителни футболисти.

Имаш тежката задача да заместиш един от любимците на почитателите - Бирсент Карагарен...

- Съжалявам, че си потегли, тъй като е страховит състезател и доста добър човек. Той е водач. Не желая да го заменявам. Желая да бъда себе си и да печеля любовта на почитателите. Мисля, че с него можехме да бъдем и дружно на терена.

Предстои мач с Левски. Това е един от най-големите тимове в България. Какво очакваш от него?

- Ще имаме доста сложен дуел против огромен тим. Мачът е с огромен заряд, тъй като ще се реши и къде ще продължим да играем в шампионата. Работихме доста крепко в последните дни. Усещам упоритостта на всички в съблекалнята и считам, че сме готови и фокусирани да търсим победа на нашия стадион.

В Левски играят няколко твои сънародници - поддържаш ли контакт с тях?

- Не, нямам контакт с тях отвън терена, само че по време на мач постоянно си приказваме.

През есента вкара на Левски. Ще успееш ли да го направиш още веднъж?

- Ако Бог даде, ще вкарам още един гол в този мач. Работя върху това. След последния ни мач, когато пропуснах в последната минута и не съумях да донеса успеха, се извиних в съблекалнята и дадох обещание на моите съотборници да им се реванширам против Левски.
 Талисманът на Локомотив (Пловдив) се завръща с редица изненади
Талисманът на Локомотив (Пловдив) се завръща с редица изненади

Ще бъде проведена специфична томбола
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР