Атакуващите роботизирани системи „Уран-9“ ще влязат в пробна експлоатация в

...
Атакуващите роботизирани системи „Уран-9“ ще влязат в пробна експлоатация в
Коментари Харесай

Гореща вест за бойните роботи "Уран-9" в Руската армия

Атакуващите роботизирани системи „ Уран-9 “ ще влязат в пробна употреба в Сухопътните войски на Русия от 2022 година Планира се те да бъдат въведени в употреба в близко бъдеще, съобщи главнокомандващият на този жанр войски от Въоръжените сили на Русия Олег Салюков.

„ В момента се провежда работа по въвеждането на тези роботизирани системи в употреба, след което през 2022 година се възнамерява да бъде осъществена пробната им военна интервенция, въз основа на която ще се вземе решение за оптималния брой закупени комплекси за съоръжение сухопътните войски ", сподели генералът в изявление за " Красная звезда "по случай Деня на Сухопътните войски, отбелязван в Русия на 1 октомври.

Салюков напомни, че тази година бойните роботи „ Уран-9 “, дружно с комплексите „ Нерехта “, за първи път бяха употребявани в бойните формирования на субединици на комбинирано въоръжение. Освен това роботите съумяха да ударят всичките си цели.

„ РТК беше следен от оператори, които бяха на контролни точки на разстояние 1,5 км, където следиха провалянето на симулиран зложелател в действително време “, сподели главнокомандващият на армията.

Роботите „ Уран-9 “ са въоръжени с 30-мм оръдия, системата за управляваемо оръжие „ Атака “, както и картечници и ракетни огнестрелни оръдия. Бойното им тегло доближава 12 тона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР