Атаките срещу Кирил Петков и Асен Василев ме изненадаха от

...
Атаките срещу Кирил Петков и Асен Василев ме изненадаха от
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Атаките от ИТН срещу Кирил Петков и Асен Василев ме изненадаха

Атаките против Кирил Петков и Асен Василев ме изненадаха от позиция на това, че към тях се причисли „ ИТН “, от другите източници не е изненадващо. Няма никаква логичност. Има разнообразни пояснения за държанието на Има Такъв Народ – може би импулсивност, може би политически аргументи. В това число някакъв тип координиране с други политически фактори, това е единствено догадка.

Това съобщи в студиото на " Тази заран " ръководителят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов.

" Под политически фактори имам поради освен партии, само че и други субекти, които може да не са политически, само че се занимават с политика. Спомняте си, че имаше едно съвпадане на тези рецензии с други сходни, доста близки позиции, изразени от Движение за права и свободи ", допъни той.

Според проф. Маринов това може да е случайност, само че може и да не е.

" Президентът има мощен юридически екип и теоретически не е допустимо да се напусне нарушаване на условията на Конституцията ", съобщи проф. Маринов във връзка изказванието на Николай Хаджигенов от " Изправи се БГ! Ние идваме! " във „ Facebook “, че номинацията за министър председател на Пламен Николов е нелегитимна, тъй като съгласно него няма данни парламентарната група на " ИТН " да го е избрала преди връчването на мандата.

От президентството оповестиха, че " при възлагането на мандат за сформиране на държавно управление е показано решение на парламентарната група, с което от Има Такъв Народ показват Пламен Николов за претендент за министър-председател, както и Декларация за отговаряне на изискванията за избиране на народни представители. "

„ Президентът връчи мандата в миг на напрежение сред партиите, с цел да не стане то още по-голямо, тъй като видяхме, че след едни първични обнадеждаващи признаци на диалогичност, внезапно обстановката внезапно се утежни. В такива случаи е по-добре да се изпревари достигането на точка, където изобщо диалозите биха били невъзможни. За благополучие към момента не сме я стигнали “, добави проф. Маринов.

По думите му, в случай че съдим по общоприетите критерии, възможностите за кабинет не с огромни, само че съгласно проф. Маринов подобен ще има.

Вижте целия диалог във видеото .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР