Астън Вила спечели и втория си мач във Висшата лига

...
Астън Вила спечели и втория си мач във Висшата лига
Коментари Харесай

Дани Ингс изведе Вила до втора победа при Емери

Астън Вила завоюва и втория си мач във Висшата лига под управлението на Унай Емери. Бирмингамци обърнаха Брайтън и стигнаха до триумф с 2:1. Повиканият в отбора на Аржентина за Световното състезание Алексис Мак Алистър откри резултата след 49 секунди игра при противоречива обстановка. Той избута Дъглас Луис, само че съдиите решиха, че няма нарушаване. Това е най-бързият гол на Брайтън във Висшата лига.

Дани Ингс изравни в 20-ата минута също след противоречива обстановка. Той се разписа от дузпа, отсъдена за нарушаване на Люис Дънк против Джон Макгин, макар че играчът на гостите търсеше контакт със противника. След положителното начало домакините имаха преимущество по повод владеенето на топката, само че не сътвориха доста пред вратата на Мартинес.

Астън Вила изглеждаше по-опасен в предни позиции и в 54-ата минута стигна до втори гол. Дъглас Луис открадна топката от Мак Аласистър на границата на наказателното поле и я прати към Ингс. Той финтира и стреля, а топката се отклони в защитник и не остави шансове на Роберт Санчес.

След този триумф бирмингамци се изкачи на 12-то място. Брайтън е седми и има еднакъв брой точки с Челси.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР