Асойшед прес Робин Ди Маджио, който през лятото на 2016-та даде

...
Асойшед прес
Робин Ди Маджио, който през лятото на 2016-та даде
Коментари Харесай

Арестуваха промоутър от САЩ, завлякъл българи със 750 000 долара

Асойшед прес Робин Ди Маджио, който през лятото на 2016-та даде конференция у нас дружно с Живко Ботев от фондация " Мир за теб, мир за мен “, и даде обещание три месеца по-късно да събере на националния стадион " Васил Левски “ Мик Джагър, Род Стюърт, Джъстин Тимбърлейк и още куп звезди в благотворителен концерт за потърпевшите деца от конфликтните зони, е задържан в Лос Анджелис в петък по обвиняване в заграбване на 750 000 $.

Преди година точно представители на родната фондация, които бяха ужилени с несъстоялия се концерт, подадоха иск в Щатите против 47-годишния барабанист, който се е изявявал и като музикален шеф на концерти, проведени от Организация на обединените нации. " Да, ние сме ищците, само че не мога да разясня нищо повече. Консултирах се с американските юристи, които ни посъветваха да не споделяме нищо в хода на делото, тъй като е доста комплицирано “, беше сбит пред " Монитор “ Живко Ботев.

Ди Маджио е с повдигнато обвиняване в машинация и в случай че бъде приет за отговорен, може да лежи 20 години в пандиза. Пуснат е под гаранция от 40 000 $ и би трябвало да носи проследяващо устройство до чуването в съда в Лос Анджелис идващият месец.

Схемата на Ди Маджио е следната: През август 2016 година българската фондация, уредник на концерта му превежда 750 000 $ в сметка. За нея американецът твърди че е естроу (т.е. целева – средствата по нея могат да бъдат употребявани единствено в избрани случай), с цел да може той да заплаща само и единствено хонорарите на звездите, които сякаш му били удостоверили устно. " Той е взел парите, подал ги е в персоналната си сметка, в никакъв случай не е отварял ескроу сметка, и по-късно ги е похарчил за коли, персонални потребности и нова къща за някогашната си жена ", споделя заместител прокурорът Пуунам Кумар, представен от CBS Лос Анджелис. Нито $ не е изхарчен и изпратен на обещаните актьори. Когато фондацията поискала парите си назад, Ди Маджо декларирал в имейл, че е изпратил депозити на артистите, които се съгласили да пеят в София. От прокуратурата прецизират, че новият дом на някогашната му възлюбена е коствал 251 370 $. 150 000 от парите пък поставил в сметка на компанията си DiMagic Entertainment, Inc.

Хронологията на събитията стартира от лятото на 2016 година, когато фондация " Мир за теб, мира за мен “ на Живко Ботев афишира, че ще прави огромен благотворителен концерт по сходство на LiveAid 85 и ще притегли Мик Джагър, Eagles, Earth, wind and fire и звезди като Джони Деп, Бандерас, Бруно Марс, Джъстин Тимбърлейк и други на стадион " Васил Левски “ на 1 октомври 2016-та. С привличането на звездите се е заел Робин Ди Маджио, който също участва на конференцията и даже твърди, че персонално Мик Джагър му е удостоверил първи наличието си. Съмненията в събитието обаче стартират незабавно, тъй като нито Столичната община е сътрудник, като фондацията е оповестила, нито Националният стадион е деклариран за датата. Огромното събитие остава изцяло незнайно за международните медии, макар че е дадено всички звезди да пеят обща ария, която би трябвало да бъде композирана от Константин Цеков от ФСБ (съпругата на Цеков и брачната половинка на Живко Ботев – Живка и Деница Шопови, са сестри). В последна сметка концертът пропада. През 2017-а " Мир за теб, мир за мен “ получават заричане, че ще бъдат обезщетени и в България ще дойдат други огромни звезди като Снуп Дог и Бритни Спиърс, с цел да пеят благотворително. Това също не се случва и предприемачът Красимир Дачев, който е представител на фондацията и спонсор на събитието, завежда дело против промоутърите Ленарс Гудрум и Брандън Алън от компанията " Богата Америка “ за неизпълненото заричане в съда в Илинойс. Всъщност тъкмо с тези двамата работи Ди Маджио, против който българите са завели настрана дело през същата година. Оказало се че въпросните американци са ги прецакали с компания за двойници и в действителност нямат действителни контакти с нито един от маститите музикални лейбъли. Припомняме, че в желае Дачев твърди, че с изключение на преведения задатък за възнаграждения той е направил още разноски по наеми на подиуми, капаро за стадион, хотел и превоз за над 2,5 милиона $, които също търси от обвинените.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР