Асоциацията на организациите на българските работодатели, в което членуват БСК,

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели, в което членуват БСК,
Коментари Харесай

Бизнесът иска равни осигуровки между работодател и работник

Асоциацията на организациите на българските работодатели, в което членуват БСК, БТПП, АИКБ и КРИБ показа на конференция лист с 24 целта, по които ще работят през 2019 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Бизнесът е групирал задачите си в три категории за възстановяване на бизнес климата, проблеми с човешките запаси и за цялостна промяна в енергетиката.

Сдружението ще упорства за равно систематизиране (50/50) сред шеф и служащ на дължимите осигурителни вноски. В тази връзка се обмислят промени в Кодекса на труда за нов тип трудови контракти. Според бизнеса това няма да се отрази на заплатите, защото ще бъде обезщетено с тяхното нарастване.

От сдружението упорстват страната да форсира построяването на електронното ръководство, ограничение на държавната интервенция в стопанската система, понижаване на регулаторната тежест,ускоряване на промяната в опазването на здравето.

Бизнесът моли за по-широки пълномощия на Агенцията по заетостта, облекчение на вноса на задгранични експерти посредством издаване на карта за достъп до нашия пазар, анулация на задължението на работодателя да изплаща първите три дни за болничен. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР