Асоциацията на организациите на българските работодатели излезе с позиция, цитирана

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели излезе с позиция, цитирана
Коментари Харесай

Работодателските организации скочиха срещу допълнителните 100 млн. лв. за МВР

Асоциацията на организациите на българските работодатели излезе с позиция, представена от столичен ежедневник, в която желае внезапно да се редуцира администрацията в Министерство на вътрешните работи и с парите да се усилят заплатите на полицията. Бизнесът показва, че проблемите в Министерство на вътрешните работи няма да се решат с отпущането на още 100 млн. лева за заплати. Според асоциацията вътрешното министерство е едно от най-нереформираните и свръхнаселените. Пари не трябвало да се отпускат без промени.

"Година след година всички следим непрекъснатия напън за увеличение на разноските за бранш "Сигурност ". Пак година след година ние НЕ виждаме възстановяване на чувството на жителите за гаранции за личната им сигурност или за отбраната на тяхното имущество. Сектор "Сигурност " и по-специално Министерство на вътрешните работи си остават НЕреформирани и "свръхнаселени ". Едновременно с това обещаната предварителна защита на престъпността остава на ниско равнище, а разкриваемостта не бележи растеж ", допълват в позицията си от асоциацията.

Работодателите напомнят, че България е измежду страните, които отделят най-вече средства за бранш "Сигурност ", а в това време разкриваемостта е ниска. Именно по тази причина те оферират понижаване на чиновническите длъжности и увеличение на заплатите на служителите на реда на терен.

"Това е голям запас за повишение броя на хората, които работят на терен, за нарастване на заплатите им и за внезапно възстановяване на техническата им осигуреност ", споделят от Асоциацията на организациите на българските работодатели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР