Асоциацията на банките изрази готовност да се освободят от такси

...
Асоциацията на банките изрази готовност да се освободят от такси
Коментари Харесай

Банките са готови да освободят от такси сметките на хората, които получават минимална заплата

Асоциацията на банките изрази подготвеност да се освободят от такси сметките на хората, които получават минимална работна заплата, излиза наяве от известие на организацията.

Позицията на Асоциацията на комерсиалните банки, в която се декларира подготвеност да се освободят от такси хората с минимална работна заплата, идва като реакция на предлагането всички компании с над 50 чиновници наложително да изплащат възнагражденията им по банков път.

Промените са залегнали в проектобюджета, само че срещнаха рецензии измежду дребните бизнеси и част от счетоводителите, съгласно които това е скъпо и доста мъчно изпълнимо в дребните обитаеми места.

" Във връзка с изразеното от държавното управление желание за въвеждане на условие за погашение единствено по банков път на заплати на избрани предприятия, банковата общественост споделя нуждата от облекчени условия при обслужването на работещите, получаващи минимална работна заплата ", показват от Асоциацията на банките.

По този метод хората с минимална работна заплата " също ще имат достъп и ще могат да се възползват от удобството и сигурността на банковите услуги, каквато е практиката във всички развити стопански системи ", допълват от асоциацията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР