Асеновград. Общо 338 абитуриенти са преминали по червената пътека на

...
Асеновград. Общо 338 абитуриенти са преминали по червената пътека на
Коментари Харесай

Пловдив: Близо 340 абитуриенти са преминали по червен килим на площада в Асеновград на 24 и 26 май

Асеновград. Общо 338 зрелостници са минали по алената пътека на пл. „ Акад. Николай Хайтов “ в Асеновград на 24 и 26 май. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от отдел „ Връзки с обществеността “ на Общината. Вълнуващата гала е събрала хиляди асеновградчани на алената пътека пред Общината, с цел да съпреживеят дружно всички празника на младостта. Всички зрелостници са посочили темперамент, жанр и хубост с празничните си тоалети и въодушевление. Инициативата е персонално на кмета на общината и се организира за осми следващ път на общоградско абитуриентско изпращане. Най-голям брой зрелостници тази година изпрати СУ „ Св. св. Кирил и Методий ”– 102. А минимум те бяха в ПГ „ Св. Патриарх Евтимий ”, където диплом за приключено приблизително обучение получиха 17 девойки и момчета от класа по фризьорство.
“Тръгвай решително, бори се самоуверено за положителното и въодушевено продължавай напред! ” С тези думи кметът на община Асеновград доктор Караиванов се обърна към всеки един от зрелостниците на випуск 2019 от асеновградските учебни заведения. Традиционно доктор Емил Караиванов подписа и връчи персонално своето празнично обръщение на всеки един зрелостник. Ето и цялостният текст на кметското обръщение, зарадвало зрелостниците на Асеновград випуск 2019.
„ Здравей млади приятелю,
Вярвам, че около абитуриентската еуфория ще си любопитен какво написа тук.
Защото това са редове на празнично благопожелание към тебе, към твоите връстници от випуск 2019 на Асеновград. Сега вие се разделяте с учебното заведение и политате в пожелани от вас направления. Ще учите, ще работите, ще пътешествате, ще изберете да останете тук или ще отпътувате за непозната страна. Накъдето и да тръгнете, знам, че ще е от младежкия ви порив, от любознанието на годините и от тръпката да следвате фантазиите си. Какво ще вършиме с живота си, си е ваша работа, животът има ангажимент само да ви сервира провокации.
Ние, вашите по-възрастни другари, вашите родители и близки, ще бъдем постоянно наоколо. Тук в родния и скъп Асеновград. Затова е значимо в никакъв случай да не забравяте това магнетично място- земята на родния ви дом, пътеките към учебното заведение или разходките край Чая и до Асеновата цитадела. Вашият Асеновград вечно ще остане вашата сигурна цитадела, която ще ви пази и предизвиква. А вие сте длъжни да го обичате, да го цените, да разказвате за него и да му помагате, когато е нужно.
Асеновград е там, където има даже и единствено един асеновградчанин.
Щастлив съм да благопожелавам едно вълнуващо учебно довеждане докрай! Тръгвай решително, бори се самоуверено за положителното и въодушевено продължавай напред! ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР