Асен Василев реагира на обвиненията на президента Румен Радев към

...
Асен Василев реагира на обвиненията на президента Румен Радев към
Коментари Харесай

Асен Василев призова властолюбеца Радев да не крие политическия си провал в Европа

Асен Василев реагира на обвиняванията на президента Румен Радев към него, влизането в еврозоната не можело да стане " ".

Василев контраатакува Радев, който упрекна, че прикрива " политическия си неуспех в Европа зад механически критерии ", свързани с формалното пояснение с инфлацията и неприетите 4 ремонти в закони за отлагането на участие на България в еврозоната.

" За разлика от властолюбците, които вършат всичко допустимо да ръководят служебно, ние направихме партия и се явихме на избори, с цел да спечелим доверието на хората ", се споделя в позиция на Асен Василев, публикувана от Политическа партия.

" България може да влезе в еврозоната през централния вход още на 1-ви януари 2024 година с към този момент изпълнени 4 от 5 механически критерия. Продължаваме Промяната считаме, че е изцяло допустимо да спазим периода, тъй като главният механически аршин, който не изпълняваме сега, е обвързван с инфлацията в Европа, провокирана от войната ", се споделя в позиция на Василев, публикувана от Политическа партия.

Той дава образец с Хърватия, която през 2022 година беше утвърдена без значение от разминаването по два критерия - висока инфлация (което е проблем и за България) и съответствие на външен дълг към Брутният вътрешен продукт (над 75% в Хърватия при условие той да е под 60%).

" Ако служебното държавно управление имаше воля, можеше да изиска нов конвергентен отчет. В него инфлацията ще бъде замерена от април 2022 година до април 2023 година Така страната ни може да извърши този механически аршин, защото ще се вземе поради понижението на инфлацията през първите три месеца на 2023 година по отношение на същия интервал на 2022 година Относно втория несбъднат от България аршин за 4 неприети закона, конвергентният отчет би трябвало да излезе в средата на юни. Дотогава при работещ парламент, тези закони могат да бъдат признати ", се споделя в позицията на Асен Василев.
·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР