ASB Classic, финалКори Гоф – Ребека Масарова 6-1, 6-1Кори Гоф

...
ASB Classic, финалКори Гоф – Ребека Масарова 6-1, 6-1Кори Гоф
Коментари Харесай

Без загубен сет: Гоф започна годината с титла в Оукланд


ASB Classic, край

Кори Гоф – Ребека Масарова 6-1, 6-1

Кори Гоф сподели, че ще бъде фактор в женския тенис и през 2023 година Оглавяващата схемата американка стигна без изгубен сет до купата на WTA 250 шампионата в Оукланд, записвайки безапелационна победа над международната №130 Ребека Масарова. Испанката се трансформира в сензацията на шампионата, като в първи кръг в профил поставената под №2 Слоун Стивънс, само че Гоф още веднъж се показа на доста високо равнище и подвигна третия си трофей в Тура, който е и неин първи на хард от 2019 година насам.

Финалистката от Ролан Гарос бе по-агресивна на сервис и записа повече асове (5-3), само че броят на двойните ѝ неточности също бе по-висок (3-2). Гоф завоюва 70% от точките си на първи сервис (31/44) и осъществя пет от десетте си шанса за пробив (50%), като в това време отрази и десетте брейкпойнта, пред които бе изправена.

Мачът стартира със забавяне, защото дъждът за следващ път обърка проектите на уредниците. Това обаче не се отрази отрицателно на Гоф, която стартира да диктува играта от началото и на два пъти проби сервиса на Масарова, повеждайки безапелационно с 5-1. Американката стигна до сетбол, само че тъкмо тогава дъждът се завърна и играта още веднъж бе прекъсната.

Геймът бе най-интригуващият в мача, като Гоф пропусна четири сетбола, като в това време ѝ се наложи да избавя две точки за пробив. В последна сметка обаче американката сподели нужното самообладание и остана безупречна на сервис, спечелвайки сета с 6-1.

Гоф поведе с 2-0 след ранен пробив във втория сет, само че след това пропусна два брейкпойнта и Масарова ердуцира пасива си. Испанката имаше две благоприятни условия да изравни резултата, само че Гоф не разреши това да се случи. Световната №7 още веднъж проби, след което обаче бе изправена пред цели пет брейкпойнта. Оглавяващата схемата американка обаче резервира контрола върху мача и не след дълго оформи крайното 6-1 6-1, приключвайки мача след 77 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР