Артър Хейс, видна фигура в сферата на криптовалутите и основател

...
Артър Хейс, видна фигура в сферата на криптовалутите и основател
Коментари Харесай

Ето какво може да убие Биткойн според Артър Хейс

Артър Хейс, видна фигура в областта на криптовалутите и създател на Maelstrom Fund, изрази песимизъм по отношение на евентуалното утвърждение на спот Биткойн ETF и неговите последствия за BTC екосистемата и нейните консуматори.

Хейс планува сюжет, при който обичайни финансови колоси като Лари Финк и други сходни фигури биха могли да натрупат забележителна част от свободно търгуваното предложение на Биткойн . Той допусна, че тези институционални играчи биха могли даже да се впуснат в стартирането на ETF за рандеман на Биткойн, базирайки се на забележителните дялове на BlackRock в огромни добивни интервенции.

Хейс предизвести да не се поверява доста количество Биткойн на мениджъри на активи като BlackRock, които той счита за продължение на страната. Според Хейс, в случай че страната изисква от жителите да бъдат част от фиатната банкова система за задачите на данъчното облагане посредством инфлация, това подхожда на ползите на спазващите условията институционални субекти да държат Биткойн в ETF, като всъщност го трансформират във финансов актив, а не в използваема форма на Биткойн.

При този сюжет Хейс уточни, че Биткойн, държан в ETF, става неподвижен, което евентуално съставлява опасност за цялостната функционалност на Биткойн. Той също по този начин изрази опасения, че тези субекти ще получат забележителен надзор върху консенсусните механизми на мрежата, което би могло да повлияе на нужните усъвършенствания на функционалностите за сигурност и дискретност на Биткойн.

Хейс акцентира още, че Биткойн в началото е бил умислен като децентрализирана опция на следената от страната валута, основана, с цел да даде опция на хората да изпращат пари в международен мащаб. Той повдигна и значим въпрос за евентуалните последствия, в случай че огромна част от Биткойн се окаже под опеката на дребен брой институции.

Макар че се чака по-широкото приемане на Биткойн да увеличи цената му във фиатно изражение, Хейс предизвика запалянковците да се замислят дали това в действителност ще увеличи главната полза и цел на Биткойн.

Спор него хората би трябвало да мислят по-дългосрочно по този въпрос:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР