Арсенал остава с пълен точков актив и след четвъртия кръг

...
Арсенал остава с пълен точков актив и след четвъртия кръг
Коментари Харесай

И Фулъм не успя да спре победния ход на Арсенал

Арсенал остава с цялостен точков актив и след четвъртия кръг на Премиър лийг, откакто „ топчиите “ съумяха да стигнат до поврат и победа с 2:1 над Фулъм на „ Емиратс “ в прочувствено лондонско дерби. Александър Митрович даде преднина на „ котидъжрс “ в 56-ата минута след груба неточност на Габриел. Мартин Йодегор изравни в 64-тата, а пет минути преди края точно Габриел изкупи грешката си и донесе успеха на Арсенал, който остава на върха във краткотрайното класиране с две точки преднина пред Манчестър Сити и Брайтън.

Микел Артета трябваше да направи две насилствени промени в състава си, защото не можеше да разчита на контузените Томас Партей и Олександър Зинченко. На местата им започнаха Мохамед Елнени и Киърън Тиърни. Мениджърът на Фулъм Марко Силва бе направил една промяна от успеха над Брентфорд. Кебано започва вместо Джей Стансфийлд. Бившият състезател на Арсенал Бернд Лено бе на вратата на Фулъм.

Домакините имаха много съществено игрово преимущество през първата част, само че не толкоз чисти положения. В 29-ата минута Габриел Мартинели центрира доста фалцово от корнер, в резултат на което топката чукна напречната греда, само че Лено очевидно не беше угрижен от това осъществяване. Четири минути по-късно пристигна и най-чистото състояние преди почивката. Сака съумя да се измъкне сред бранителите на Фулъм и да излезе на позиция, само че Лено избави удара, ориентиран към ъгъла. Всъщност това бе и единственият прецизен изстрел през първото полувреме.

В 54-тата минута Йодегор насочи мощен удар от към 22 метра, само че Лено боксира решително. Малко по-късно някогашният пазач на Арсенал избави и рисков удар на Жезус от 12-13 метра. Две минути по-късно Александър Митрович наказа груба неточност на Габриел, който се забави при обработката на едно подаване към него в наказателното поле на домакините. Сърбинът лиши топката от централния защитник, след което стреля в ъгъла, давайки преднина на Фулъм. Това бе гол №100 за Митрович с екипа на Фулъм.

Арсенал обаче бързо изравни резултата. В 64-тата минута Сака проби отдясно, след което подаде на Йодегор към границата на наказателното поле. Капитанът на „ топчиите “, който още веднъж изигра доста мощен мач, стреля незабавно, топката рикошира в крайници на защитник и стана непостижима за Лено – 1:1.

В 67-ата минута Митрович засече доста мощно с глава центриране от корнер, само че Рамсдейл се оправи и мазета.

Десетима минути по-късно Еди Нкетия проби добре отдясно, след което опита да приключи самичък и стреля нелошо към далечния ъгъл, само че топката профуча настрана от задачата. В 82-рата минута Лено избави нов удар на Нкетия. Мартинели откри отлично своя съотборник в наказателното поле, само че от седем метра Нкетия не съумя да преодолее вратаря.

Натискът на Арсенал даде резултат пет минути преди края, когато Лено този път не се намеси добре при едно центриране от корнер. Стражът падна, а след серия от рикошети Габриел прати от близко топката в мрежата. ВАР прегледа обстановката за възможна игра с ръка на Салиба, само че попадението в последна сметка бе зачетено.

В добавеното време Чалоба имаше чудесна опция да донесе точката на Фулъм, само че Рамсдейл направи ужасно избавяне, с което запази задатъка на своя тим.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР