Арсен и живак са отровили 30-годишната Марианна Буданова, съпруга на

...
Арсен и живак са отровили 30-годишната Марианна Буданова, съпруга на
Коментари Харесай

Арсен и живак са открити в кръвта на съпругата на Буданов, винят Русия

Арсен и живак са отровили 30-годишната Марианна Буданова, брачна половинка на шефа на разузнаването на Украйна.

Това излиза наяве от проучванията, които са ѝ направени при хоспитализирането поради признаци на отравяне с тежки метали.

Засега няма информация за настоящото ѝ положение

Новината беше обявена от Валерий Кондратюк, който е някогашен шеф на Главното ръководство на разузнаването (ГУР) към украинското Министерството на защитата. Той е бил началник на външното разузнаване сред 2020 и 2021.

Според Кондратюк – останалите отровени чиновници на ГУР не са охранители на брачната половинка на Кирило Буданов, както се предполагаше изначало. Всъщност става дума за високопоставени чиновници.

Той твърди, че е изработен опит за ликвидиране на ръководители на обособени посоки, които дават отговор за разузнаването против Русия

“Руските спецслужби в никакъв случай не са се спирали в опитите си да унищожат Кирило Буданов и други сътрудници на ГУР. И съгласно мен сега виждаме персоналното възмездие на Путин за униженията, които той претърпя вследствие на дейностите на разузнаването под управлението на Буданов ”, споделя Кондратюк в изявление за “Радио Свобода ”.

Главната догадка на службите за сигурност на Украйна е, че Русия стои зад отравянето на Марианна Буданова.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява обвиняванията против Москва, като сподели единствено, че “Украйна упреква Русия за всичко ”.

Още вести четете в категорията Свят. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР