Ароматерапията набира все по-голяма популярност като водещ метод от алтернативната

...
Ароматерапията набира все по-голяма популярност като водещ метод от алтернативната
Коментари Харесай

3 био масла срещу силно главоболие и мигрена


Ароматерапията набира все по-голяма известност като водещ способ от различната медицина за лекуване на редица болести. Клиничните изследвания за успеваемостта на другите био масла, употребени в ароматерапията, демонстрират, че някои от тях може да се употребяват за сполучливо лекуване на мощно главоболие, в това число мигрена.

Счита се, че над 50% от възрастните хора се оплакват от периодически пристъпи на мощно главоболие. Най-често причина за тях е хронична мигрена , а незабавно след нея се подрежда тензионното главоболие .

И двете положения се овладяват сполучливо с лекарствено лекуване, само че множеството предписвани лекарства идват със своите странични резултати. За разлика от тях, използването на био масла икономисва това стеснение, а позитивният им резултат за преодоляване на главоболието е сравним.

Био масла за допълващо лекуване на главоболие и мигрена

Специалистите в региона на ароматерапията показват 3 вида био масла с извънредно позитивното въздействие при пристъпи на мощно главоболие.

Масло от лавандула – лавандулата има потвърдено релаксиращ резултат, помагащ за справяне със напрежението, тревогата и депресията. Проучване от 2012 година демонстрира, че инхалациите с масло от лавандула оказва помощ за съкращаване на главоболието, изключително при припадък на мигрена. Позитивният резултат е изяснява точно с релаксиращото деяние на лавандулата, защото стресът е главен фактор, отключващ мощно главоболие.

Масло от розмарин – мощното главоболие, изключително при мигрена, се отключва от проблеми със съкращението и отпущането на кръвоносни съдове в зоната на мозъка и инервиране на прилежащи центрове за болежка. Маслото от розмарин има клинично потвърдено деяние за понижаване на възпалението и възстановяване на кръвообращението, с което трайно облекчава и главоболието.

Свързани публикации.. Хронично всекидневно главоболие - на какво може да се дължи? 0 Тензионен вид главоболие - когато стресът ни идва допълнително 0 4 био масла за покачване на духа 0

Масло от мента – ментолът оказва помощ за преодоляване пристъпите на мигрена изключително когато се ползва локално, да вземем за пример с втриване на ментово масло в зоната на слепоочията и челото. Освен това ментолът сполучливо отпушва синусите, а инхалациите с ментово масло се предлагат за сполучливо справяне с мощното тензионно главоболие.

Освен за инхалация, втриване и като част от компреси, био маслата от лавандула, розмарин и мента може да се употребяват и като ароматизатор за вана за реализиране на по-комплексен релаксиращ резултат и по-благоприятен резултат върху главоболието.

Важна мярка от позиция на сигурността е да се има поради мощно съсредоточения тип на някои био масла. Това постанова някои от тях да се разреждат, изключително преди непосредствено използване върху кожата, с цел да не се раздразни тя.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР