Арменската полиция съобщава за ареста на руски гражданин, издирван по

...
Арменската полиция съобщава за ареста на руски гражданин, издирван по
Коментари Харесай

Армения арестува руски гражданин за дезертьорство

Арменската полиция оповестява за ареста на съветски жител, търсен по съмнение за дезертиране , оповестява съветската работа на Би Би Си.

В отчета, оповестен на формалния уебсайт на полицията, се споделя, че 23-годишният Юри Т. е открит и задържан на улица в Ереван.

Арменските управляващи са предали информация за ареста на Русия и арменската прокуратура, се споделя в отчета.

Докладът на арменската полиция не дава детайлности за това в какво тъкмо съветските управляващи подозират Юри Т.

След началото на пълномащабната съветска инвазия в Украйна и мобилизацията, десетки хиляди съветски жители дойдоха в Армения.

В средата на месец март тази арменският министър на стопанската система Ваган Керобян заяви пред съветския вестник " Ведомости`, че към 110 000 души са се преместили от Русия в Армения през 2022 година

Някои от тях се опълчват на дейностите на съветските управляващи против Украйна, а мнозина се пробваха да се скрият от мобилизацията.

Припомняме, че Армения е съдружник на Русия в границите на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКБ), а в Армения има огромна съветска военна база. Въпреки, че когато пристигна на власт през 2018 година, се смяташе, че министър председателят Никол Пашинян ще следва прозападна политика, то той резервира околните връзки на страната си Русия, макар че в известна степен се дистанцира от Москва и не поддържа съветската експанзия в Украйна. 
 700 хиляди руснаци са избягали в Грузия след оповестяване на мобилизацията
700 хиляди руснаци са избягали в Грузия след оповестяване на мобилизацията

Само 100 хиляди от тях са останали в републиката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР