Аржентинци доминираха в индивидуалните награди на Световното, след като записаха

...
Аржентинци доминираха в индивидуалните награди на Световното, след като записаха
Коментари Харесай

Аржентинци обраха индивидуалните награди, Мбапе е голмайстор №1

Аржентинци преобладаваха в самостоятелните награди на Световното, откакто записаха успех с 4:2 след дузпи (3:3 в постоянното време и продълженията). Те взеха три от четирите оценки.

Лионел Меси завоюва " Златната топка " за най-хубав футболист. №10 сграбчи наградата и през 2014 година в Бразилия, въпреки че тогава му загорча, защото " албиселесте " загуби от Германия с 0:1 след продължение. 

В може би последния си мач на Световно Меси стана международен първенец - единственото огромно отличие, което му липсваше.

Килиан Мбапе е притежател на " Златната обувка " за голмайстор с осем попадения. Той имаше престрелка с Меси на финала, само че в последна сметка аржентинецът остана със седем. Звездата на " Пари Сен Жермен " стана едвам вторият футболист с хеттрик на Мондиали - след Джеф Хърст в далечната 1966 година

Мбапе има и четири гола от Световното в Русия.

Емилиано Мартинес пък получи " Златната ръкавица " за най-хубав вратар на Световното състезание. Той позволи осем попадения в седем мача и бе в основата на успехите против Нидерландия и Франция при осъществяванията на дузпи. Хвана общо три удара.

ФИФА разгласи за най-хубав млад футболист на шампионата аржентинеца Енцо Фернандес. 21-годишният футболист на " Бенфика " игра в седем срещи и бе титуляр в пет от тях, в това число от началото до края на финала с Франция. Вкара един гол на Мексико.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР