Аржентинецът Федерико Кория ще бъде първият съперник на Григор Димитров

...
Аржентинецът Федерико Кория ще бъде първият съперник на Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор Димитров ще срещне аржентинец в Барселона

Аржентинецът Федерико Кория ще бъде първият противник на Григор Димитров на шампионата от сериите АТП 500 в Барселона. Тенисистът, който е 55-и в международната класация, се класира за втория кръг на конкуренцията след триумф на Маркос Гирон (САЩ) в три сета - 6:2, 3:6, 6:1.

До момента някогашният №3 и Кория (30 г.) в никакъв случай не са се срещали на равнище АТП. Димитров е 14-и подложен в главната скица и пропуща първи кръг, а вторият стартира през днешния ден.
Надпреварата в Каталуня идва единствено дни откакто Димитров игра на полуфинал в първия Мастърс на червени кортове в Монте Карло.

В кариерата си българинът е играл четири пъти в Барселона, като през 2018 година доближи до четвъртфинал, в който загуби от Пабло Кареньо Буста. Общият баланс на Димитров е три победи и четири провали.

" Има още доста неща, които бих желал да реализира. Не желая да акцентирам на едно съответно. В момента желая просто да реализира неизменност във формата си. Това е нещо доста значимо, на което знам, че съм кадърен, защото съм го правил в предишното, само че на моменти изпитвам проблеми с някои съставни елементи от играта си ", сподели преди дни българският тенисист.

В потока на Димитров е и лидерът в главната скица Стефанос Циципас. Шампионът от Монте Карло е възможен противник на българина в осминафиналите.
Преди шампионата в Барселона Димитров се изкачи с шест позиции в международната класация. Българинът към този момент е №23, като има 1728 т.

Снимка: Lap.bg
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР