Аржентина направи грешна стъпка в битката за място на Мондиал

...
Аржентина направи грешна стъпка в битката за място на Мондиал
Коментари Харесай

Нова грешна стъпка за Аржентина по пътя към Русия

Аржентина направи неверна стъпка в борбата за място на Мондиал 2018, откакто приключи 0:0 на собствен терен с Перу. Така преди последния 18-и квалификационен кръг в зона " Южна Америка ", сигурен класирал се е единствено един тим - Бразилия, който води в класирането с 38 точки след 0:0 при гостуването си в Боливия. Уругвай е на 2-ата позиция с 28 и има дребна преднина за втората директна квота.

От 3-ото до 7-ото място обаче са се вместили пет тима, разграничени от 2 точки. Два от тях могат да вземат директна квота, а един ще би трябвало да играе бараж. Други два обаче ще гледат Световното по малкия екран.

Трудностите на Аржентина да бележи голове се затвърдиха и против Перу, а отборът по този начин и не може да вдигне равнището макар промяната на трима треньори. Лео Меси имаше няколко благоприятни условия, а една от тях беше с рикошет в гърба на Анхел ди Мария, само че вратарят Педро Халесе избави. Джеферсон Фарфан имаше опция да изненада домакините в края на първото полувреме, само че далечният му удар излезе в навън.

Веднага след началото на второто полувреме Аржентина потегли по-мощно в офанзива, като Меси разтресе страничната греда, а вратарят Халесе се намеси и при добавките. Лукас Билия, Папу Гомес и Емилиано Риджони след подаване на Меси също бяха обезверени от вратаря на перуанците.

Опитният халф Фернандо Гаго се появи на терена в 60-ата минута, само че 10 по-късно трябваше да напусне терена, откакто състезател на гостите го контузи със зверско влизане. Нападателят на Перу Паоло Гереро можеше да убие очакванията на Аржентина за класиране с осъществяване на фаул най-после, само че вратарят Серхио Ромеро бутна топката над гредата в корнер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР