Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия Архимандрит Исаак подари Библия

...
Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия Архимандрит Исаак подари Библия
Коментари Харесай

Библия от Кюстендилска духовна околия получиха кмета,председателя на Общински съвет и съветниците

Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия Архимандрит Исаак подари Библия на кмета Петър Паунов, ръководителя на Общински съвет Иван Андонов и всички общински съветници.



Жестът е признателност за решението на Общински съвет, с което Негово Светейшество Българският патриарх Неофит бе почетен с най-високото общинско отличие на град Кюстендил " Почетен жител на Кюстендил ".



Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит получи почетното звание за принос в духовното развиване на общината, и във връзка десетата годишнина от избора и интронизацията му за Български патриарх.

„ Позволете ми да насочва привет към всички вас от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, който към този момент е и почетен жител на Кюстендил, за което благодарим сърдечно “,заяви архимандрит Исаак.



Той пожела на общинските съветници здраве, успокоение и все по този начин да се грижат и да взимат верни решения за богатството на община Кюстендил и за православните храмове.

„ Дай Боже повече храмове, там където няма да бъдат построени, да бъдат актуализирани,благоукрасени, благоустроени.Много постоянно чуваме, че храмовете са на свещениците.Аз постоянно съм казвал, че един православен храм не е на свещеника, той има обвързване да служи в него, да проповядва, да просвещава. Православните храмове са на локалното население и по тази причина в действителност това, което вие вършиме, с цел да може храмовете да бъдат обновявани, поддържани, това е едно положително, благоугодно и потребно дело, тъй като тези храмове ще останат и за младите кюстендилци и за бъдещите генерации “, съобщи Архимандрит Исаак.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР