Арестуваният като лидер на организирана престъпна група за изнудване Илия

...
Арестуваният като лидер на организирана престъпна група за изнудване Илия
Коментари Харесай

БСП връща дарението от задържания брат на свой депутат

Арестуваният като водач на проведена незаконна група за изнудване Илия Стоилов е дарил сумата за предизборната акция на левицата на изборите през март.

По този мотив от ГЕРБ разясниха, че не е ясно дали парите не са от незаконна активност.

Социалистите отвърнаха, че ги връщат.

"Но не тъй като предрешаваме, че брат му е нарушител, а тъй като не желаеме да има никакви подозрения, че парите, които се подаряват на Българска социалистическа партия, са чисти ", съобщи депутатът Таско Ерменков.

Той удостовери, че Българска социалистическа партия застана зад депутата Георги Стоилов и няма да го изключи от парламентарната си група.

"Заставаме зад нашия сътрудник и няма да допуснем очернянето на човек, който няма никаква виновност. Не може да дава отговор той за брат си ", сподели още Ерменков.

По думите му офанзивата на ГЕРБ е "дребнотемие и опит за похищение на вниманието ".

"Между Стоилов и брат му няма нито една обща компания, няма преводи на пари, той не е назначаван на общински или държавни длъжности, не е взел участие в разпределение на публични поръчки. Няма по какъв начин дейностите му на физическо лице да бъдат приписвани на Георги Стоилов ", акцентира депутатът от левицата.

И добави, че делото против Илия Стоилов било от 2015 година, само че се вадело в този момент сега "за очерняне на некомпрометирани хора, които нямат нищо незаконно в биографията си ".

"Не поддържаме рекет и изнудване и в случай че съдът каже, че това е закононарушение, ще го осъдим ", посочи въпреки всичко Ерменков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР