Арестите на над 1500 протестиращи в навечерието на церемонията по

...
Арестите на над 1500 протестиращи в навечерието на церемонията по
Коментари Харесай

Методиев: Не трябваше да се пристъпва до задържане на толкова хора в Русия, защото това е допълнителен аргумент за Запада

Арестите на над 1500 протестиращи в навечерието на церемонията по встъпване в служба на Владимир Путин не са знак, че властта на президента се „ разпуква “. Това сподели политологът Калоян Методиев в коментар за предаването „ 12+3 “ по „ Хоризонт “:
„ Подобни митинги имаше и предходната му встъпване в служба през 2012. Трудно е да кажем какъв брой са огромни митингите, тъй като другите източници стартират и разнообразни цифри. Но, по този начин или другояче в доста градове, изключително огромните – Москва, Петербург – събраха обилни групи хора. Определено е знак, че има неодобрение към ръководството, което съществува.

Въпросът е от какво се опасява властта, в случай че изборният резултат е доста безапелационен в интерес на Путин. Според мен, тука не трябваше да се пристъпва до толкоз безапелационни ограничения – задържане на толкоз огромен брой хора, тъй като това е спомагателен мотив от страна на Запада да се притиска още повече Русия по дефинира въпроси, когато тя е в тежко интернационално състояние във връзка с Запада “.

Според Методиев, главните тематики, които остават след встъпването в служба са за възрастта на съветския водач и избора на правоприемник.  Основният проблем, който стои пред Русия пък е социално-икономическото състояние на страната. Отношенията със Запада са от основна значимост:

„ Според мен, прекомерното клатушкане на съветската страна и концепцията, че може да получи някакво позволение на вътрешните си проблеми посредством създаване на оси в Азия,  според мен, са нереални. Нито Турция, нито Иран могат да донесат на съветското общество тези належащи решения и във връзка с приходите, и на обществени феномени “.

Путин държи твърда позиция във връзка с Запада и Америка - пробва се да поддържа разговора и да минимизира вредите след анексията на Крим. Няма индикации обаче, че връзките се усъвършенства, а в противен случай – има такива, че продължава да се утежняват. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР