Апетитни, много ефектни и много лесни за приготвяне - такива

...
Апетитни, много ефектни и много лесни за приготвяне - такива
Коментари Харесай

Пънчета от тиквички с кайма и ориз

Апетитни, доста ефектни и доста лесни за подготвяне - такива са нашите пълнени тиквички

Необходими Продукти

● тиквички - 3 бр.
● лук - 1 дребна главичка
● ориз - 1 к.ч.
● кайма - 500 г /смес/
● домати - 1 бр.
● червен пипер - 1 ч.л.
● универсална фалшификация - 1 ч.л. зеленчукова
● олио
● сол
● черен пипер
● чубрица
● копър
● пармезан - настърган

ЗА СОСА


● брашно - 1 с.л.
● жълтъци - 2 бр.
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● вода - 1 ч.ч.
● чесън - 1 скилидка
● сол
● олио

Начин на подготвяне

Нарежете трите тиквички на пънчета и издълбайте с лъжица сърцевината. Ако желаете да им придадете малко повечко красота, направете на пънчетата някаква шарка – издълбайте плитки внезапни за маниер.

Приготвяне на плънката:

Запържете в сгорещено олио една дребна главичка раздробен лук, прибавете 1 ч.ч. ориз, авансово почистен и разбърквайте, до момента в който оризът стане транспарантен. Сипете каймата, като авансово я размесете с една чаша вода. Така тя няма да стане на бучки. Разбъркайте няколко пъти и прибавете накълцания на кубчета червен домат, който преди този момент обелете.

Подправете с подправките, разбъркайте и напълнете тиквичките с плънка, а след това ги подредете в тава. На дъното в тавата сложете остатъка от плънката и издълбаната част от тиквичките. Върху всяка тиквичка сложете капаче от домат. Полейте с още малко олио и залейте с една чаша вода с две щипки сол.

Сложете тавата в загрята фурна на 200 градуса и печете пълнените тиквички до подготвеност. Към края поръсете по една кафена лъжичка настърган пармезан върху всяко доматено резенче и оставете във фурната за още няколко минути.

Приготвяне на соса:

Разбийте два жълтъка с щипка сол и ги смесете с една чаша кисело мляко и една чаша вода. Сгорещете малко олио – 3-4 с.л. в дребна касерола, сипете една супена лъжица /непълна/ брашно и запържете брашното.

Добавете жълтъците с млякото и бъркайте, да не стане на топчета, до момента в който кипне. Посолете с малко сол и отдръпнете от огъня. Подправете с една пресована скилидка чесън.

Пънчетата от тиквички с кайма и ориз са доста вкусни.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР