Апелативният спецсъд прекрати заради изтекла давност продължилото 15 години дело

...
Апелативният спецсъд прекрати заради изтекла давност продължилото 15 години дело
Коментари Харесай

Съдът прекрати легендарното дело САПАРД заради изтекла давност

Апелативният спецсъд приключи поради изтекла отминалост траялото 15 години дело " САПАРД ", което прокуратурата стартира против знаковия предприемач от времето на тройната коалиция Марио Николов. Новата бе обявена от юриста на предприемача – Менко Менков.

Делото " САПАРД " стартира доста шумно в интервал към присъединението на България към Европейски Съюз. Тогава българската прокуратура заявяваше упоритост да потвърди, че е способна да преследва бързо и дейно измамите с европейски пари. Още повече, че в Германия процесът по същия случай завърши за няколко месеца с неоправдателна присъда. В България делото завърши публично 15 години по-късно поради изтекла безспорна отминалост.

Адв. Менков подсети, че единственият обвиняем по това дело е останал Марио Николов. Всички останали са били оправдани. Така Николов е изпаднал в нелепата обстановка да бъде съден като водач на проведена незаконна група, която няма други членове. Разследването в Българоия стартира по сигнал на Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ).

“Остана единствено той, като шеф без войска “, сподели Менков. Марио Николов беше оневинен за пране на пари и за документна машинация.

" Той остана единствен обвиняем, тъй като се споделя Марио Николов - уредник на незаконна група без участници в нея, защото всички участници са оправдани, че не са взели участие в никаква група”, уточни Менков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР